Cloudflare helpt bij verbeteren zoekresultaten websites

23-10-2021 | door: Witold Kepinski

Cloudflare helpt bij verbeteren zoekresultaten websites

Cloudflare, het beveiligings-, prestatie- en betrouwbaarheidsbedrijf dat helpt bij het bouwen van een beter internet, heeft aangekondigd dat het zal samenwerken met Microsoft, Yandex en andere zoekmachines om bedrijven helpen om de meest actuele en relevante zoekresultaten voor hun klanten te krijgen.

Door deel te nemen aan het IndexNow.org- initiatief, stelt Cloudflare websites in staat zoekmachines automatisch op de hoogte te stellen wanneer inhoud wordt gemaakt, bijgewerkt of verwijderd, zodat ze efficiënter kunnen worden gecrawld. Nu kunnen alle Cloudflare-klanten ervoor zorgen dat gebruikers de meest actuele versie van hun inhoud zien, allemaal met een enkele klik.

Zoekmachines gebruiken een complex netwerk van bots om de steeds veranderende inhoud op internet te doorzoeken, zodat mensen relevante, actuele inhoud kunnen vinden. Tegenwoordig is ongeveer 45% van het internetverkeer afkomstig van webcrawlers en bots. Om de efficiëntie van crawlers op het web te helpen verbeteren, lanceerde Cloudflare Crawler Hints: een gemakkelijke manier om botontwikkelaars te signaleren wanneer inhoud is gewijzigd of aan een site is toegevoegd, zodat ze efficiëntere keuzes kunnen maken over wat ze willen crawlen. Bovendien kunnen website-eigenaren de prestaties van de site verbeteren door onnodig botverkeer te verminderen en tijdige inhoud te bieden, wat uiteindelijk helpt om de positie in de zoekresultaten te verbeteren. Nu gebruikt Cloudflare de IndexNow-standaard om crawler-hints naar grote zoekmachines te brengen.

Terug naar nieuws overzicht