Paul Maritz wordt voorzitter raad van bestuur Acronis

22-10-2021 | door: Witold Kepinski

Paul Maritz wordt voorzitter raad van bestuur Acronis

Paul Maritz wordt verantwoordelijk voor het bestuur en leiderschap van backup specialist Acronis, aangezien het zijn positie op de markt voor service providers versterkt en zich voorbereidt op aanzienlijke groei in de toekomst.

Eerder dit jaar haalde Acronis 250 miljoen dollar op tegen een waardering van 2,5 miljard dollar, en kondigde de voormalige directeur van GoDaddy's partners, Patrick Pulvermüller, aan als de nieuwe chief executive officer. Het versterkte managementteam zal het momentum gebruiken om de partners van Acronis de tools te bieden die ze nodig hebben om het hoofd te bieden aan een snel veranderende digitale wereld.

De uitdaging om MSP's te voorzien van effectieve tools om de omgevingen van hun klanten te beheren, wordt steeds complexer, vooral in een wereld waar beveiliging een overweldigend probleem wordt. Beveiliging kan niet langer worden afgehandeld door een MKB-eindklant een overvloed aan individuele tools te laten samenstellen. Moderne bedreigingen hebben de behoefte aan een geïntegreerde aanpak en geautomatiseerde cyberbescherming aan het licht gebracht die de uitdagingen op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en beveiliging (SAPAS) van de moderne digitale wereld oplost.

Acronis Cyber Protect biedt alle beheertools van de toekomst die serviceproviders nodig hebben om hun klanten effectief te helpen hun bedrijf te laten groeien zo meldt Acronis. Naast het ontwikkelen van zijn eigen technologie, zal Acronis acquisities blijven doen om een van 's werelds grootste spelers te worden in het leveren van de meest innovatieve back-up-, beveiligings- en beheertools op de markt. Meer dan 12.000 serviceproviders vertrouwen op Acronis Cyber Protect voor het beheer van meer dan 2.000.000 workloads over de hele wereld, waardoor Acronis in de toekomst nog meer kan groeien, aldus Acronis

“Paul brengt een schat aan ervaring met het ontwikkelen van producten om aan de marktvraag te voldoen en bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Zijn benoeming tot voorzitter betekent een nieuwe stap voorwaarts voor Acronis bij het versterken van zijn positie als wereldleider op het gebied van cyberbescherming. Paul's ervaring met innovaties op grote schaal zal ons helpen om eenvoudige, efficiënte en veilige cyberbescherming te blijven bieden aan serviceproviders en hun klanten van elke omvang”, zegt Patrick Pulvermüller, CEO van Acronis.

“Met zijn kracht op het gebied van back-up en beveiliging is Acronis goed gepositioneerd om een platform te bouwen voor een uitgebreide lijst met beheertools, waarmee serviceproviders hun klanten vandaag en in de toekomst moderne cyberbescherming kunnen bieden. Acronis Cyber Protect is een goed voorbeeld van wat er kan worden gedaan. Acronis zal uitgebreid onderzoek en ontwikkeling in deze richting voortzetten, om partners te helpen hun activiteiten te optimaliseren en de concurrentie voor te blijven”, aldus Paul Maritz, voorzitter van de raad van bestuur van Acronis.

Maritz trad voor het eerst toe tot de raad van bestuur van Acronis in mei 2021 en bracht 40 jaar ervaring in computerwetenschap en software naar het cyberbeveiligingsbedrijf.

In zijn vorige leidinggevende functies was Paul lid van de Executive Staff van Microsoft, was hij de CEO van VMware en was hij CEO en oprichter van Pivotal Software. Paul is momenteel een actieve investeerder en is lid van de raden van bestuur van verschillende startende technologiebedrijven.

Paul studeerde af met een graad in wiskunde en computerwetenschappen aan de universiteiten van Natal en Kaapstad. Hij is actief in de non-profitwereld, zat 10 jaar in het bestuur van de Grameen Foundation, die financiële inclusie en technologie in ontwikkelingslanden ondersteunt, en natuurbehoud in Afrika ondersteunt.

Paul Maritz vervangt René Bonvanie, wiens leiderschap Acronis hielp bij het ontwikkelen van een effectieve strategie om de wereldwijde aanwezigheid uit te breiden en gemakkelijke, efficiënte en veilige cyberbescherming te bieden aan klanten van elke omvang. Acronis wil René Bonvanie bedanken voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling en groei van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht