Meerderheid resellers verwacht groei na pandemie

22-10-2021 | door: Witold Kepinski

Meerderheid resellers verwacht groei na pandemie

IT-resellers hebben het tijdens de pandemie meestal goed gedaan en verwachten nog betere bedrijfsprestaties in de komende 12 maanden, maar er blijven grote kansen voor nauwere samenwerking met distributeurs op cloud- en digitale initiatieven Dit meldt het Britse CONTEXT, een IT-markt onderzoeksbureau.

De bevindingen komen uit de jaarlijkse CONTEXT ChannelWatch study, de grootste online resellerenquête ter wereld, die is samengesteld uit de reacties van meer dan 7.000 channelbedrijven.

Ondanks ongekende zakelijke onzekerheid en onrust op de markt tijdens de pandemie, zei de helft (49%) van de respondenten dat hun bedrijf de afgelopen 12 maanden goed heeft gepresteerd, en slechts 10% wijst op slechte prestaties.

De meeste (65%) zagen de omzet stijgen (32%) of gelijk blijven (33%) tijdens de crisis, en slechts een derde (32%) wees op een daling. Meer dan een kwart (28%) zei dat het aantal zaken met hun belangrijkste distributeur in de periode is toegenomen.

Sterker nog, 67% verwacht dat hun bedrijfsprestaties volgend jaar verder zullen verbeteren, waarbij de sectoren zakelijke dienstverlening (37%), energie (32%) en productie (32%) door wederverkopers worden uitgekozen als de beste vooruitzichten voor groei.

De categorieën mobiele pc (68%) en thuiswerken (47%) en smart home (26%) worden door resellers voorspeld als de categorieën die in de toekomst een grote vraag zullen blijven stellen.

De cloud, en in het bijzonder 'as a service'-aanbiedingen, worden ook als een grote kans gezien - door 94% van de respondenten als zodanig genoemd. Dat is begrijpelijk, aangezien 73% van de resellers de digitale transformatieprojecten van klanten tijdens de pandemie zag versnellen. De meeste resellers (57%) zeiden hetzelfde te hebben gedaan als gevolg van de crisis.

"Een groot deel van het optimisme van wereldwijde resellers in ons laatste onderzoek komt van grote investeringen van eindklanten in digitale transformatie gedreven door COVID-19", zegt CONTEXT's Global Managing Director, Adam Simon. "Het is geruststellend om hun vooruitzichten voor de komende 12 maanden zo positief te zien, maar om ervoor te zorgen dat kansen niet worden gemist, is nauwere samenwerking met distributeurs nodig om de cloudservices te leveren waar bedrijven naar op zoek zijn."

Resellers hebben duidelijk gezegd dat de cloud een belangrijk gebied is waar distributeurs waarde kunnen toevoegen voor hun partners. Marketing (51%), verkoop (47%) en training en opleiding (45%) zijn de gebieden waar resellers het meest hulp bij nodig hebben.

CONTEXT zal deze bevindingen en belangrijke markttrends presenteren tijdens het live gestreamde GTDC Forum-evenement op 3 november. Het evenement trekt 400 leidinggevenden op het gebied van distributie en leveranciers.

Terug naar nieuws overzicht