AFAS Software benoemt Raad van Commissarissen

22-10-2021 | door: Witold Kepinski

AFAS Software benoemt Raad van Commissarissen

Het succesvolle Nederlandse familiebedrijf AFAS Software stelt per direct een Raad van Commissarissen (RvC) aan. Oprichters Piet Mars en Ton van der Veldt nemen zitting in de raad en treden daarmee terug uit het dagelijks bestuur van het familiebedrijf. De raad bestaat naast de oprichters uit vier andere leden waarvan Ineke Kooistra de bekendste naam is. Zij is CEO van The Works, het moederbedrijf van YoungCapital, Jobbird en NEXT. De RvC benoeming betekent het begin van een nieuwe fase voor het familiebedrijf uit Leusden.

De RvC van AFAS gaat toezicht houden op het beleid van het bestuur, zodat de directie meer vrijheid heeft om te ondernemen. “Daar vraagt de toekomst om”, stelt kersvers RvC-lid Ineke Kooistra. “Met de oprichting van de RvC bestendigt AFAS de toekomst van het bedrijf voor alle toekomstige generaties. Het is prachtig om daar onderdeel van te zijn.”

De nieuw gevormde Raad van Commissarissen bestaat uit de volgende leden:

Piet Mars (voorzitter)
Jan Schurings (secretaris)
Ton van der Veldt
Ineke Kooistra
Olaf Nieuwenhuis
Herwin Mars

Familie

Van de zes nieuwe leden zijn er drie direct familie van de oprichters van AFAS. Eerder al werden de familiewaarden van AFAS verankerd in de statuten. Kooistra: “De familiewaarden en de band met de families van de oprichters, die doorslaggevend geweest in alle keuzes, gaan niet verloren. De RvC voegt daar een extra dimensie aan toe, zodat we de zelfstandigheid van dit eigenzinnige bedrijf, het langetermijndenken en het werken vanuit waarden in duurzame vorm gieten.”

Terug naar nieuws overzicht