Applicatie test specialist Invicti Security krijgt meer kapitaal

22-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Applicatie test specialist Invicti Security krijgt meer kapitaal

Invicti Security, speler in het testen van applicatiebeveiliging, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor een investering van 625 miljoen dollar onder leiding van de wereldwijde investeerder in groeikapitaal, Summit Partners.

De nieuwe financiering zal Invicti's voortdurende groei en productontwikkelingsinitiatieven ondersteunen. Summit zal de krachten bundelen met Turn/River Capital , dat in 2017 voor het eerst in Invicti investeerde en in de toekomst een belangrijke aandeelhouder zal blijven.

Invicti wil tegemoet komen aan een kritieke behoefte van ondernemingen en organisaties in de publieke sector: het beveiligen van honderden of zelfs duizenden webapplicaties met beperkte teams. Met de productlijnen Acunetix en Netsparker is de software van het bedrijf ontworpen om organisaties in staat te stellen hun volledige webvoetafdruk te scannen op kwetsbaarheden en herstel te vergemakkelijken door integratie in workflows van ontwikkelaars. De oplossingen van Invicti staan bekend om hun toonaangevende nauwkeurigheid, schaalbaarheid tot het volledige webaanvalsoppervlak en automatisering die de noodzaak voor handmatig werk door beveiligings- en ontwikkelingsteams aanzienlijk vermindert.

"We zijn absoluut verheugd om Summit te verwelkomen voor dit volgende hoofdstuk in de groei van ons bedrijf", aldus Invicti-oprichter en CEO Ferruh Mavituna. "We zijn ervan overtuigd dat de uitgebreide beveiligingservaring van Summit zal helpen onze productinnovatie te versnellen, ons bereik te vergroten en het urgente probleem van webapplicatiebeveiliging waarmee organisaties over de hele wereld worden geconfronteerd, aan te pakken."

Terug naar nieuws overzicht