IBM boekt stabiel derde kwartaal dankzij cloud aanbod

Arvind Krishna, CEO IBM

21-10-2021 | door: Witold Kepinski

IBM boekt stabiel derde kwartaal dankzij cloud aanbod

IBM boekte in het derde kwartaal een omzet van 17,6 miljard dollar, een stijging van 0,3 procent. De winst daalde met 33 procent naar 1,1 miljard dollar.

De Cloud & Cognitive Software business boekte een stijging van 3 procent (een stijging van 2 procent voor valuta). De Global Business Services omzet steeg met 12 procent.

De totale cloud-omzet over de afgelopen 12 maanden bedroeg 27,8 miljard dollar, dat is een stijging van 14 procent. De Cloud & Cognitive Software cloud-omzet is gestegen met 31 procent. De Global Business Services cloud-omzet is gestegen met 30 procent.

De Red Hat omzet steeg met 17 procent. IBM Consulting tekende dit kwartaal meer dan 180 nieuwe Red Hat contracten. De terugkerende omzet van OpenShift groeide met meer dan 40 procent. De IBM Systems omzet daalde, maar er is hoop dat de vraag naar Power10 gaat toenemen.

De afsplitsing van IBM's managed infrastructure services onderdeel naar Kyndryl zorgde ervoor dat sommige klanten hun uitgaven pauzeerden, wat bijdroeg aan de kwartaalresultaten die niet voldeden aan de verwachtingen aldus IBM ceo Arvind Krishna.

"Met de splitsing van Kyndryl begin volgende maand zet IBM de volgende stap in onze evolutie als platformgericht hybride cloud- en AI-bedrijf", zegt Arvind Krishna (foto), IBM-voorzitter en CEO. "We blijven vooruitgang boeken in onze software en consultancybedrijven, die onze hogere groeimogelijkheden vertegenwoordigen. Met onze verhoogde focus en wendbaarheid om klanten beter van dienst te zijn, hebben we er alle vertrouwen in dat we onze doelstellingen op middellange termijn van middellange eencijferige omzetgroei en een sterke vrije kasstroomgeneratie kunnen bereiken.”

"We hadden opnieuw solide cashgeneratie voor het kwartaal en het afgelopen jaar, met behoud van een sterke balans en de liquiditeit om onze hybride cloud- en AI-strategie te ondersteunen", zegt James Kavanaugh, IBM senior vice president en chief financial officer. De mix van de post-separatieportfolio wordt verschoven naar onze groeivectoren, met een terugkerende inkomstenstroom van hogere waarde en een sterke cashgeneratie, waardoor we kunnen blijven investeren in het bedrijf en een aantrekkelijk aandeelhoudersrendement kunnen bieden.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud