Gartner: IT-investeringen stijgen komend jaar met ruim vijf procent

22-10-2021
Deel dit artikel:

Gartner: IT-investeringen stijgen komend jaar met ruim vijf procent

De wereldwijde IT-uitgave komt naar verwachting uit op 4,5 biljoen dollar in 2022, een stijging van 5,5% ten opzichte van 2021. Dit voorspelt marktonderzoeker Gartner.

"Organisaties bouwen in toenemende mate nieuwe technologieën en software in plaats van het te kopen en implementeren, wat in het algemeen leidt tot lagere uitgaven in verhouding met 2021", zegt John-David Lovelock, distinguished research vice president bij Gartner. "Digitale tech-initiatieven blijven echter de belangrijkste strategische businessprioriteit voor bedrijven naarmate zij de toekomst van werk opnieuw uitvinden, waarbij zij hun investeringen richten op het bulletproof maken van hun infrastructuur en accomoderen van complex hybride werk voor werknemers in 2022."

Enterprise software is naar verwachting in 2022 het snelstgroeiende segment met 11,5% groei. Analisten van Gartner verwachten dat ook investeringen in het vernieuwen van devices en nieuwe devices voor een hybride werkomgeving in 2022 stijgen.

gartner-it-investeringen-2022.png

"Wat in 2020 en 2021 is veranderd is niet de technologie zelf, maar de bereidheid en het verlangen van mensen om het te omarmen en op een andere manier te gebruiken", aldus Lovelock. "CIO's moeten in 2022 herconfigueren hoe werk wordt uitgevoerd door het omarmen van business composability en de technologieën die asynchrone workflows ondersteunen."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters