CLEVR stelt Yvette Swagerman aan als Chief People Officer

22-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

CLEVR stelt Yvette Swagerman aan als Chief People Officer

Low-code en no-code software-with-a-service (SWAS)-specialist CLEVR benoemt Yvette Swagerman tot Chief People Officer. Swagerman vervulde eerder leidinggevende HR-functies bij tal van snelgroeiende ondernemingen, waaronder Netflix en diverse start-ups.

Voordat zij CLEVR kwam versterken, was Swagerman Vice President of People bij Duration9 en Head of People bij TripActions, een leverancier van software voor reiskosten- en onkostenbeheer. Daarvoor gaf zij leiding aan HR – EMEA CS (Customer Service) bij Netflix, waarvan het personeelbestand binnen een halfjaar groeide van nul naar 300 voltijdsmedewerkers.

Groeiende rol van low-code en no-code

“Gartner voorspelt dat in 2025 70% van de nieuwe bedrijfsapplicaties gebruik zal maken van low-code of no-code technologieën. In 2020 was dit nog minder dan 25%. CLEVR beschikt over meer expertise op het gebied van Mendix low-code no-code technologie dan welk ander bedrijf dan ook. We zijn ons ervan bewust dat onze medewerkers ons meest waardevolle middel zijn, en daarom vinden wij het belangrijk om prioriteit te geven aan hun welzijn, opleiding en ontwikkeling en de begeleiding van teams,” vertelt Angelique Schouten, CEO van CLEVR. “Yvette zal er mede voor zorgen dat wij kunnen opschalen en over de juiste programma’s beschikken.”

CLEVR is voortgekomen uit het samengaan van drie bedrijven die al jarenlang samenwerken: Mansystems, FlowFabric en BlockBrains. Onlangs is daar start-up Digitread, een Siemens-systeemintegrator en Project Lifecycle Management (PLM) specialist, bijgekomen.

'Beter presteren in de digitale economie'

“CLEVR helpt bedrijven bij het doorvoeren van baanbrekende veranderingen in hun bedrijfsprocessen. Daardoor kunnen zij beter presteren in de digitale economie”, zegt Swagerman. “Wat ik het meest indrukwekkend vind aan CLEVR is dat de onderneming een voorbeeldfunctie vervult, zowel qua techniek als qua cultuur. Technologisch gezien begrijpt het de strategische impact die het Mendix-platform op een organisatie kan hebben. Cultureel gezien heeft CLEVR een duidelijke visie en heerst er een gevoel van gedeeld eigenaarschap. Er is niemand die zegt: “Dat heb ik gepresteerd”. Iedereen zegt: “Dat hebben wij gepresteerd”.

Sinds 2010 gebruikt CLEVR het Mendix-platform om organisaties te helpen sneller marktresultaten te realiseren dankzij slimme applicaties. Mendix is een low-code en no-code platform voor bedrijven dat ontwikkelaars in staat stelt sneller applicaties te ontwerpen en te ontwikkelen zonder verlies van productkwaliteit. CLEVR biedt Software-with-a-Service (SWAS), waarin Mendix-gebaseerde en gebruiksklare producten, componenten, connectoren, ontwikkelingstools en platformexpertise samengaan met technische support en training.

'Van de ene op de andere dag digitaliseren'

“COVID heeft bedrijven doen beseffen hoe gevoelig zij zijn voor verstoringen van de bedrijfsvoering door factoren waarop zij geen invloed hebben. Toen de pandemie uitbrak, moesten zij van vrijwel de ene op de andere dag digitaal gaan opereren,” zegt Schouten. “In de wereld na de pandemie willen bedrijven duurzaam digitaal succes behalen, en daarvoor moeten zij uitermate flexibel zijn. Low code biedt deze flexibiliteit door middel van visuele gebruikersinterfaces en herbruikbare off-the-shelf componenten in combinatie met verbindingen met databronnen en traditionele bedrijfsapplicaties als Siemens Teamcenter of SAP.”

“Naarmate bedrijven steeds verder digitaliseren, wordt de bedrijfsvoering steeds hectischer. Ter compensatie richten steeds meer bedrijven zich op low code, en dat is de reden dat CLEVR zo snel groeit. Swagerman zal de niet-aflatende inzet van CLEVR voor SWAS-kwaliteit en klantsuccessen helpen waarborgen. En dat alles terwijl de onderneming zich internationaal steeds verder ontwikkelt”, aldus Schouten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People