NetApp intensiveert cloud partnerships met AWS, Google en Microsoft

21-10-2021 | door: Witold Kepinski

NetApp intensiveert cloud partnerships met AWS, Google en Microsoft

NetApp, een wereldwijd actief datacentrisch softwarebedrijf gericht op cloud, kondigt aan dat het via samenwerking met de drie grootste public cloudaanbieders in de wereld groei en momentum realiseert voor klanten die tegen lagere kosten clouddiensten gebruiken.

De uitbreiding van NetApp in de cloud wordt gedreven door het centraal stellen van de klant en ondersteund door deze partnerships, wat zorgt voor versnelde groei van NetApp's klanten en omzet door hun toonaangevende oplossingen voor CloudOps en ITOps aan bestaande en nieuwe klanten aan te bieden. NetApp investeert verder in de cloud door in het begin van het fiscale boekjaar 2012 Data Mechanics over te nemen. Daarnaast heeft het bedrijf deze maand aangekondigd CloudCheckr over te nemen om de bestaande mogelijkheden van cloudomgevingen met Spot by NetApp te optimaliseren en verder uit te breiden.

Deze groei, die wordt aangedreven door NetApp ONTAP-datamanagementsoftware, die voorziet in high-performance shared storage voor file and block workloads, is een stimulans geweest voor de native integratie van NetApp’s Cloud File Services voor elke van de bekende aanbieders van public cloud.

"De drie grootste aanbieders van public clouds ter wereld kiezen voor NetApp, omdat klanten voor ONTAP kiezen", zegt Anthony Lye, Executive Vice President & General Manager, Public Cloud Services bij NetApp. "Onze strategie heeft ONTAP gepositioneerd als de native shared storage-oplossing met uitgebreide dataservices binnen de drie publieke clouds. Nu bieden onze public cloud-partners klanten de eenvoudigste weg naar de cloud en stellen we ze in staat de meeste waarde te halen uit hun data en applicaties."

"De volledigheid van het aanbod van NetApp, gecombineerd met de mogelijkheid om een zeer brede set van storage use cases aan te pakken naast cloud file storage, en de beschikbaarheid van Tier 1 aanbod van zowel AWS als Azure, maakt het een overtuigende keuze", zegt Enrico Signoretti, Senior Data Storage Analyst, GigaOm.

Microsoft Azure
NetApp en Microsoft werken al bijna 30 jaar samen. In 2021 benoemde Microsoft NetApp als de wereldwijde Customer Experience Partner of the Year en de Amerikaanse SAP on Azure Partner of the Year. In de afgelopen 12 maanden heeft NetApp het aantal co-sells op de Azure Marketplace meer dan verdrievoudigd, waardoor Azure-klanten gemakkelijk NetApp's toonaangevende cloudservices kunnen gebruiken.

Sinds de algemene beschikbaarheid in 2019 is Azure NetApp Files (ANF), een volledig beheerde, first-party service die door Microsoft in meer dan 35 regio's wereldwijd wordt verkocht, gefactureerd en ondersteund, de eerste en enige shared file service die gecertificeerd is voor gebruik met SAP HANA.

Recente innovaties met Azure zijn onder meer de algemene beschikbaarheid van Azure Cross Region Replication, publieke preview van Azure NetApp Files Backup om storage-efficiëntie te behouden, en van Spot PC voor veilige, geoptimaliseerde Azure Virtual Desktop-gebaseerde Cloud PC-omgevingen.

"Samen met NetApp hebben we met ANF-klanten gewerkt aan het succesvol migreren en draaien van enkele van hun grootste en belangrijkste ONTAP-productieworkloads, waardoor ze hun meest veeleisende applicaties konden draaien. Dit konden ze doen op een schaal en met een kracht die normaliter alleen on-premise mogelijk is", zegt Jurgen Willis, Vice President Product Management voor Azure Storage.

"Met ANF beschikken we over schaalbaarheid en flexibiliteit, wat belangrijk is voor het functioneren van bedrijven en een snellere time-to-market voor hun producten", zegt Lalit Patel, Chief Technology Officer, Enterprise Cloud Services bij SAP. "We zijn in staat om omgevingen bijna 30 tot 40 procent sneller uit te rollen en uitval met 80 procent te verminderen door de stabiliteit die ANF biedt."

Google Cloud
NetApp en Google Cloud begonnen in 2018 samen te werken, introduceerden in 2019 NetApp Cloud Volumes Service (CVS) for Google Cloud en lanceerden in 2020 NetApp Astra met ondersteuning voor Google Cloud.

Eerder deze maand kondigde Google aan dat NetApp fungeert als de primaire data- en storageleverancier voor zijn nieuwe Google Distributed Cloud Hosted-aanbod en introduceerde het de integratie van Google Cloud VMware Engine with NetApp Cloud Volumes Service-ondersteuning voor VM-datastores - een volledige service die organisaties helpt te voldoen aan hun eisen voor virtual workload storage en disaster recovery.

“Onze samenwerking met NetApp blijft groeien, met de uitrol van nieuwe mogelijkheden die het eenvoudiger en kosteneffectiever maken om enterprise workloads aan te leveren op Google Cloud en die klanten nog meer flexibiliteit bieden bij implementaties van hybride en cloud", zegt Bronwyn Hastings, Vice President Global Technology Partnerships bij Google Cloud.

"Dankzij de diepgaande integraties van NetApp met Google Cloud profiteren we van alle voordelen van de cloud als een service, met vooraf ingestelde configuraties, ingebouwde elasticiteit en mogelijkheden voor disaster recovery binnen vijf minuten", zegt Tom Gentry, Technoloog bij Gunpowder. "Door het wegvallen van de technologische uitdagingen voor deze studio's, zijn we in staat om overal ter wereld de hoge prestaties te leveren die onze klanten nodig hebben."

Daarnaast zijn Spot by NetApp en Google Cloud een samenwerking aangegaan om bedrijven te helpen met het optimaal profiteren van de onlangs aangekondigde Google Spot VMs. Hiermee kunnen klanten van Google Cloud continu prestaties, beschikbaarheid en kosten optimaliseren voor kostenbesparingen zonder het risico van serviceonderbreking.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud