Ruimtevaartorganisatie CNES tekent overeenkomst met Orange Business Services

20-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ruimtevaartorganisatie CNES tekent overeenkomst met Orange Business Services

Ruimtevaartorganisatie CNES heeft Orange Business Services gekozen om een industrieconsortium te leiden, met daarbij HPE, Scality en Tealenium, voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van een nieuwe oplossing voor dataopslag van wetenschappelijke en ruimtelijke data. Volgens Orange Business Services zal dit CNES helpen om zijn opslaginfrastructuur volledig te moderniseren om de enorme hoeveelheden data van zijn satellieten beter te benutten.

Deze nieuwe data lake zal 100 petabytes aan ruimtelijke data kunnen bevatten. De gebruikers krijgen toegang tot één opslagruimte voor dataverzameling en -archivering. CNES wil er ook gebruik van maken om nieuwe diensten te ontwikkelen, met inbegrip van visualisatie, gegevensverwijzing en informatie-uitwisseling.

Orange Business Services zal toezicht houden op het wereldwijde beheer van het hele project, van ontwerp en installatie tot onderhoud en lopende operaties.

Als een network based digital dienstverleningsbedrijf en stichtend lid van Gaia-X is Orange Business Services goed geplaatst om zijn expertise op het gebied van gegevensbeveiliging en digitale integratiediensten te benutten, en tegelijk de vertrouwelijkheid van deze gegevens te garanderen in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Orange biedt ook zijn expertise aan in de ruimtevaartsector, met name met het Payload Data Ground Segment (PDGS) Sentinel-1 en 2 van het Europese Copernicus-programma.

Terug naar nieuws overzicht