Eaton brengt tweede generatie UPS met de 5PX Gen2 op de markt

21-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Eaton brengt tweede generatie UPS met de 5PX Gen2 op de markt

Powermanagementbedrijf Eaton kondigt de tweede generatie 5PX UPS (Uninterruptible Power Supplies) aangekondigd. De 5PX Gen2 is ontworpen met het oog op efficiëntie en flexibiliteit en biedt een lagere total cost of ownership, meer gebruiksgemak en een verbeterde servicecontinuïteit. Met cybersecurity in het achterhoofd is de 5PX Gen2 gericht op veeleisende zakelijke en Edge IT-toepassingen.

De nieuwe Eaton 5PX Gen2 UPS biedt bedrijfsnetwerken en Edge IT-apparatuur de beste line-interactive stroombeveiliging die de IT-ruimte en de servicecontinuïteit maximaliseren. De Eaton 5PX Gen2 omvat tools voor monitoring op afstand, integratie met IT-architectuur en implementatie op afstand. Eaton’s Intelligent Power Software integreert met veelgebruikte virtualisatie-omgevingen en cloud-orchestration-tools.

Vereenvoudigde configuratie

Het grafische LCD-display vereenvoudigt de configuratie van de 5PX Gen2. De UPS biedt een commissioning wizard om de inbedrijfname van de UPS te vereenvoudigen. Wijzigingen van instellingen en firmware updates zijn beschikbaar met de optionele Eaton Gigabit netwerkkaart.

De 5PX Gen2 levert 11% meer vermogen aan aangesloten servers dan andere UPS-systemen, dankzij de mogelijkheid van een unity power factor. De UPS is Energy Star 2.0-gecertificeerd voor maximale efficiëntie over het gehele bereik. De energie wordt gemeten voor elke afzonderlijke groep uitgangen en is direct zichtbaar op het display en via Eaton's Intelligent Power Manager.

Uptime van essentiële diensten bewaken

Er kan prioriteit ingesteld worden aan digitaal verbonden apparaten voor maximale uptime van essentiële diensten. Omschakelen van de stroomvoorziening en herstel na calamiteiten kunnen eenvoudig worden beheerd met Load Segment Control. Netpack-modellen beschikken over dubbele cybersecurity certificeringen (UL 2900-1 en IEC 62443-4-2) en bieden aansluiting op Eaton's Cyber Secured Monitoring cloud.

De 5PX Gen2 is verkrijgbaar in vier formaten van 1000 VA tot 3000 VA en is veelzijdig inzetbaar in zowel rack- als tower modellen. De 5PX Gen2 2200VA en 3000VA zijn verkrijgbaar in RT2U-formaat (geoptimaliseerd voor rack-montage) of RT3U (voor tower- of short-depth-racks). Bij alle modellen worden sokkel- en railkits meegeleverd. De 5PX Gen2 is verkrijgbaar met Eaton’s uitgebreide Connected Warranty.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters