Defensie organisaties moderniseren IT infrastructuur met AMD en Cisco

19-10-2021 | door: Redactie

Defensie organisaties moderniseren IT infrastructuur met AMD en Cisco

Een nieuwe case study laat zien hoe bepaalde divisies van defensie de dynamische combinatie van Cisco-servers en AMD EPYC-processors inzetten om missiesucces te verhogen.

Defensie-instanties over de hele wereld erkennen de voordelen van high-performance servers bij het moderniseren van hun IT-infrastructuur, zoals bij:

Vermindering van server- en bekabelings-footprint

Vereenvoudiging van infrastructuurbeheer en scaling

Minimalisering van bedrijfskosten

Gestroomlijnd en vereenvoudigd beheer

Dankzij het eenvoudige beheer van AMD EPYC-aangedreven Cisco USC C-servers konden defensiebureaus die deze systemen implementeerden hun infrastructuurbeheer en scaling centraliseren en vereenvoudigen.

In één voorbeeld beheerde een bureau aanvankelijk hun individuele servers handmatig. Na de implementatie van een krachtige EPYC-server heeft het bureau niet alleen zijn infrastructuurbeheer gestroomlijnd, maar ook de beveiliging en serverconfiguratie uniformer gemaakt en de noodzaak van downtime bij het uitbreiden van het serverpark weggenomen.

Voetafdruk verkleinen en kosten verlagen

Defensieagentschappen bevinden zich vaak op plaatsen waar technische vaardigheden, fysieke ruimte en energiebronnen beperkt zijn. Dit was een uitdaging voor een andere instantie, die haar private cloud wilde uitbreiden, maar in een kleine, gedeelde omgeving opereerde.

Door legacy-servers te vervangen door AMD EPYC-aangedreven Cisco UCS C-serie servers kon het agentschap 200 kabels terugbrengen tot 80 en meer capaciteit en prestaties verkrijgen zonder dat er extra rackspace nodig was. Bovendien kunnen agentschappen hun IT-voetafdruk, bedrijfskosten en stroomverbruik verkleinen door rackruimte te besparen.

AMD EPYC is onlangs ook gekozen door de Europese technologieleverancier Northern Data om de betaalbaarheid van HPC-clouddiensten te vergroten voor een breder publiek van kleine en middelgrote ondernemingen. Bovendien versloegen AMD EPYC-processoren in tests (onder leiding van Independent Software Provider Cloud Linux en data-storage integrator Diaway) het aanbod van de concurrentie, waarbij de indrukwekkende prestaties, het stroomverbruik en de operationele kosten werden geprezen.

Meer informatie is te vinden in deze case study.

Terug naar nieuws overzicht
Security