Facebook lanceert metaverse-project in Europa

18-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Facebook lanceert metaverse-project in Europa

Facebook heeft aangekondigd dat het bedrijf in de komende vijf jaar 10.000 nieuwe banen wil gaan creëren binnen de Europese Unie om het 'metaverse-project' te kunnen gaan opzetten. Middels dit project wil Facebook helpen de toegang tot nieuwe creatieve, sociale en economische kansen te ontsluiten. Volgens Facebook is het metaverse-project een computerplatform dat zal bestaan uit 'interconnected virtual experiences' met onder meer virtual en augmented reality. Het idee is om een universum te creëren waarin online interactie vergelijkbaar wordt aan de manier waarop mensen persoonlijk met elkaar omgaan.

Volgens Facebook zal geen enkel bedrijf de metaverse bezitten en exploiteren. Net als internet zal het belangrijkste kenmerk zijn openheid en interoperabiliteit zijn. Volgens Facebook kan metaverse enkel ontstaan wanneer er samenwerking plaatsvindt tussen bedrijven, ontwikkelaars, creators en beleidsmakers. Voor Facebook zou het daarnaast ook voortdurende investeringen in product- en techtalent betekenen, met als resulaat groei in het hele bedrijf.

Facebook kondigde een plan aan om de komende vijf jaar 10.000 nieuwe banen voor hoog opgeleide mensen te creëren binnen de Europese Unie om de metaverse te ontwikkelen. In september heeft Facebook 50 miljoen dollar toegezegd om de metaverse te kunnen gaan ontwkkkelen. In augustus lanceerde Facebook's Oculus de open bèta van zijn op VR gebaseerde app Horizon Workroom. Deze app is gratis beschikbaa op de Oculus Quest 2 in alle landen waar Quest 2 wordt ondersteund. Met de service kunnen gebruikers van de Oculus Quest 2-headsets van het bedrijf vergaderingen houden als avatarversies van zichzelf.

Facebook stelt dat het ernaar uitkijkt om met autoriteiten in de hele EU samen te werken om de "juiste mensen en de juiste markten" te vinden om zijn metaverse project te kunnen gaan laten slagen.

Terug naar nieuws overzicht