Q3-omzet Neways ruim vier procent lager door ketenverstoringen

18-10-2021 | door: Redactie

Q3-omzet Neways ruim vier procent lager door ketenverstoringen

Neways maakt vandaag de trading update bekend over het derde kwartaal en de eerste negen maanden eindigend op 30 september 2021. De bekendmaking van de kwartaalcijfers is vervroegd in verband met de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op dinsdag 19 oktober in het kader van het lopende openbare bod van Infestos.

De netto-omzet van de Nederlandse hardware-leverancier is 4,2 procent jaar-op-jaar gedaald naar 116 miljoen euro, maar steeg 1,3 procent kwartaal-op-kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal. Volgens Neways is de omzet conform verwachting, mede in het licht van voortgaande ketenverstoringen. De omzetontwikkeling over de gehele linie van activiteiten werd geremd door de verstoringen in de keten en schaarste aan componenten waarbij de impact per sector verschilt, met een aanhoudend sterke vraag vanuit Semiconductor en Medical.

De orderintake is gestegen naar 137,9 miljoen euro, een stijging van 52,9 procent jaar-op-jaar, waarbij in alle sectoren sprake was van een duidelijk hogere vraag. Er was echter sprake van een daling van 22 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Na de sterke vraagopleving in de eerste helft van het jaar, was in het derde kwartaal sprake van een zekere mate van normalisatie van de vraag. 

Het orderportefeuille van Neways bedroeg aan het einde van het derde kwartaal 356,1 miljoen euro versus 221,2 miljoen euro per eind september 20202 en 334,4 miljoen euro per eind juni 2021.

Terug naar nieuws overzicht