Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance

Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance

18-10-2021 | door: Witold Kepinski

Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance

Zscaler, speler in cloudbeveiliging, kondigt uitgebreide integraties aan met CrowdStrike, speler in cloud-delivered endpoint- en workload-beveiliging. Met de eerste van de integraties kan Zscaler ZIA gebruikmaken van CrowdStrike Falcon ZTA (Zero Trust Assessment) device scores voor de configuratie van toegangsbeleid.

Samen met Zscaler ZPA kunnen gezamenlijke klanten zero trust-bescherming uitbreiden naar zowel interne als externe applicaties. Bovendien kan Humio, een CrowdStrike-bedrijf, nu Zscaler-logs opnemen, waardoor klanten het inzicht krijgen dat zij nodig hebben om te correleren met EDR-telemetrie en dreigingen te identificeren, en snel actie te ondernemen om de impact van geavanceerde aanvallen te verminderen. Daarnaast voegt Zscaler zich bij de CrowdStrikeXDR Alliance om end-to-end netwerk-inzicht en de controle over domeinen te verbeteren met in-depth data-analytics en AI-assisted onderzoek- en herstelmogelijkheden.

“Ons uitgebreide partnership met CrowdStrike is een stap vooruit voor bedrijven die op zoek zijn naar verbeterde micro-segmentatie en meer controle over applicaties en data-toegang”, zegt Steve House, Senior Vice President of Product Management voor Zscaler. “We zijn trots dat onze samenwerking met CrowdStrike het mogelijk maakt om onze ZPA- en ZIA-oplossingen te integreren met CrowdStrike ZTA-score, wat gebruikt kan worden om nieuwe zero trust-features te leveren die een nog grotere impact hebben in het work-from-anywhere-tijdperk.”

Cybercriminelen zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om persoonlijke en corporate netwerken te hacken. De groeiende populariteit van het werken op afstand heeft de perfecte omgeving gecreëerd voor identiteitsdiefstal en double-extortion ransomware-aanvallen. Nu traditionele logins en wachtwoorden onvoldoende worden voor applicatiebeveiliging, worden factoren zoals device posture, essentiële aspecten van het definiëren en beschermen van de identiteit van individuele gebruikers. Dankzij de nieuwe Zscaler-integraties kunnen ZIA-klanten de ZTA-score van CrowdStrike gebruiken voor toegangscontrole om een defense-in-depth-benadering te creëren voor platformonafhankelijke workflows en op afstand toegankelijke applicaties.

Naast de nieuwe integraties zal Zscaler zich aansluiten bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance om silo-beveiligingssystemen te helpen verbinden, die mogelijk geen interoperabiliteitsfuncties hebben om netwerken te beschermen tegen laterale bedreigingen.

Door relevante telemetrie te delen tussen Zscaler en CrowdStrike, kunnen klanten hun verdediging verder versterken met geavanceerde detectie- en response-mogelijkheden. Daardoor wordt hun investeringsrendement gemaximaliseerd. Andere bijkomende voordelen voor gezamenlijke klanten zijn onder meer:

Meer inzicht in het netwerk: naarmate meer organisaties een work-from-anywhere-beleid implementeren, hebben IT-teams meer inzicht nodig in gebruikers- en applicatietoegang om goede cybersecurity te handhaven.

Betere toegangscontrole tot apps: bij inzet van de CrowdStrike Zero Trust Assessment (ZTA) device posture gebruiken de nieuwe integraties ZIA-toegangscontrole om applicatietoegang te koppelen aan een apparaatvector. Dit zorgt voor een beter beleidsbeheer van zowel interne als externe applicaties, waardoor het risico op blootstelling kleiner is.

Effectief delen van telemetrie: CrowdStrike kan nu Zscaler-telemetrie gebruiken voor extra inzicht in de cloud en het netwerk, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor detectie en herstel van dreigingen, zoals ransomware en identiteitsdiefstal.

“Onze integraties met Zscaler laten onze toewijding zien om frictieloos zero trust te bieden aan onze klanten, van het endpoint tot de applicatie. Daarnaast zijn we verheugd om Zscaler te verwelkomen in het CrowdStrike CrowdXDR-ecosysteem en kijken we ernaar uit om nauw samen te werken om sterker end-to-end inzicht voor onze klanten te bieden", aldus Amol Kulkarni, Chief Product and Engineering Officer voor CrowdStrike.

Zscaler zal zijn nieuwe integraties bespreken in een breakout-sessie tijdens het virtuele CrowdStrike Fal.Con-evenement van dit jaar op 12 - 15 oktober 2021. Bekijk de deep dive van Sean Mason, Managing Director of Cyber Defense bij United Airlines, over hun zero trust cyber defense-strategie en ervaring met Zscaler en CrowdStrike. Meer details zijn hier beschikbaar: United Airlines: Defending Against Ransomware With Zero Trust Security en XDR With Zscaler en CrowdStrike.

"Als onderdeel van United's digital security-transformatie hebben we besloten om een cloud-first-strategie te volgen voor het verkleinen van het aanvalsoppervlak en het beveiligen van endpoints, met een focus op inspectie en controle om effectief en snel te kunnen reageren op dreigingen", zegt Sean Mason, Managing Director van Cyber Defense bij United. "De CrowdStrike-Zscaler-integratie heeft ons echt in staat gesteld om United te verdedigen op manieren die eerder niet mogelijk waren."

Lees hier meer over Zscaler’s uitgebreide integraties met CrowdStrike.

Terug naar nieuws overzicht
Security