Lenovo transformeert naar diensten en oplossingen bedrijf

Lenovo transformeert naar diensten en oplossingen bedrijf

Lenovo transformeert naar diensten en oplossingen bedrijf

15-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lenovo transformeert naar diensten en oplossingen bedrijf

Hardware leverancier Lenovo transformeert naar een diensten en oplossingen bedrijf. Dat was de boodschap van CEO Yang Yuanqing tijdens het Canalys EMEA Forum 2021. Partners zijn cruciaal in deze transitie, of ze nou hardware, software en services verkopen.

Lenovo heeft onlangs zijn organisatie onder de noemer One Lenovo geherstructureerd in drie afzonderlijke bedrijfsonderdelen: Intelligent Device Group, Infrastructure Solutions Group en de Solutions and Services Group.

Lenovo EMEA chief channel officer en Head of Operations, Fiona O'Brien, zei tijdens het EMEA Canalys Forum in gesprek met media partners, waaronder Dutch IT Channel, dat er meer focus is op services door de voortdurend veranderende wensen van klanten, zoals rond flexibele services. Onder de naam naam 'Better Together' wil Lenovo nog nauwer met partners samenwerken om te groeien rond software en services, inclusief duurzaamheidsdoelstellingen zoals C02-compensatie.

TruScale

Om vaart bij te zetten heeft Lenovo zijn TruScale platform gelanceerd, een as-a-service aanbod. Partners kunnen hiermee hun portfolio aanvullen zodat ze een rijk aanbod van Lenovo producten, software en services hebben om klanten te ontzorgen. Door het TruScale-merk uit te breiden buiten de infrastructuurdiensten, brengt Lenovo al zijn as-a-Service-aanbiedingen onder één paraplu. Op deze manier biedt het een wereldwijde oplossing die alles toegankelijk maakt via één enkel contract.

Lenovo TruScale biedt bedrijven van elke omvang nu de flexibiliteit die ze nodig hebben om concurrerend te blijven met een schaalbaar, cloudachtig consumptiemodel en voorspelbare betalingsopties voor hardware- en service-integraties. Deze overgang naar een volledig geïntegreerde as-a-service-strategie brengt de visie van het bedrijf tot leven om slimme apparaten, slimme infrastructuur en slimme oplossingen op een nieuwe manier voor klanten samen te brengen. Zo worden gemeenschappelijke zakelijke uitdagingen aangepakt en IT-leiders voorzien van prestaties en flexibiliteit op basis van ‘pay-as-you-grow’. Met Lenovo TruScale worden de infrastructuuroplossingen van IT-leiders volledig beheerd, waardoor klanten de voordelen van een on-premise cloudomgeving krijgen, samen met de gemoedsrust van databeheer in een hybride omgeving, aldus de Lenovo topmanagers.

Tekorten

Tot slot blijft hardware zoals de PC-markt een goede business ondanks de tekorten en prijsstijgingen aldus Fiona O'Brien. Ze waarschuwt wel dat de tekorten ook volgend jaar zullen aanhouden. Lenovo ceo Yuanqing Yang erkent dat de tekorten een directe impact hebben op de business van zijn partners. De ceo besteedt daarom heel veel tijd om de componentenaanvoer van belangrijkste toeleveranciers in goede banen te leiden.

Terug naar nieuws overzicht