IBM Raad van Bestuur keurt afsplitsing van Kyndryl goed

14-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM Raad van Bestuur keurt afsplitsing van Kyndryl goed

IBM heeft aangekondigd dat de raad van bestuur de eerder aangekondigde afsplitsing van Kyndryl, de beheerde infrastructuurdienstentak van het bedrijf, heeft goedgekeurd. Om de scheiding tot stand te brengen, heeft de raad van bestuur van IBM een pro rata-uitkering aan IBM-aandeelhouders aangekondigd van 80,1 procent van de uitstaande aandelen van Kyndryl. Na distributie ontvangt elke houder van gewone aandelen van IBM één aandeel gewone aandelen Kyndryl voor elke vijf gewone aandelen van IBM die op 25 oktober 2021, de registratiedatum voor de distributie, worden gehouden.

De distributie zal naar verwachting plaatsvinden na sluiting van de markt op 3 november 2021. Het is de bedoeling dat, voor doeleinden van de federale inkomstenbelasting in de Verenigde Staten, de distributie op een fiscaal efficiënte manier zal worden uitgevoerd voor IBM-aandeelhouders in de Verenigde Staten. De distributie is onderworpen aan bepaalde voorwaarden die worden beschreven in de registratieverklaring op formulier 10, ingediend door Kyndryl.

IBM behoudt 19,9 procent van de gewone aandelen Kyndryl, met de bedoeling deze aandelen in te wisselen voor IBM-schuld gedurende de periode van 12 maanden na de distributie, afhankelijk van marktoverwegingen.

"De aankondiging van vandaag is een mijlpaal voor IBM, zijn medewerkers en zijn aandeelhouders nu we een nieuw groeitijdperk ingaan", aldus Arvind Krishna, IBM-voorzitter en CEO. "De splitsing van Kyndryl is een belangrijke stap in de voortdurende evolutie van IBM, een bedrijf dat zich nu volledig richt op het leveren van krachtige hybride cloud- en AI-oplossingen en -mogelijkheden aan ondernemingen over de hele wereld."

"Kyndryl heeft een belangrijke en opwindende missie: het ontwerpen, bouwen en beheren van de technologische infrastructuur waarvan de wereld elke dag afhankelijk is", zegt Martin Schroeter, voorzitter en CEO van Kyndryl. "Als onafhankelijke en gerichte dienstverlener zal Kyndryl de kern vormen van vooruitgang voor onze klanten."

Aandeelhouders hoeven geen actie te ondernemen om gewone Kyndryl-aandelen te ontvangen waarop zij als IBM-aandeelhouder recht hebben. Bovendien hoeven aandeelhouders geen tegenprestatie te betalen of aandelen van gewone IBM-aandelen in te leveren of te ruilen om deel te nemen aan de scheiding.

Terug naar nieuws overzicht