IBM onthult software voor Environmental Intelligence

13-10-2021 | door: Witold Kepinski

IBM onthult software voor Environmental Intelligence

IBM kondigt zijn nieuwe Environmental Intelligence Suite (EIS) aan. Dit is een suite met op AI-gebaseerde software die organisaties kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op klimaatverandering. Dankzij de suite kunnen gebruikers de complexiteit van milieu compliance en de rapportage hieromtrent aanzienlijk verminderen. Zo krijgen ze inzicht in wat voor impact hun organisaties heeft op de planeet, zo meldt IBM.

De suite is volgens IBM de eerste in zijn soort die op deze manier AI, metrologische data, analyse van klimaatrisico's en CO2-boekhouding combineert. Bovendien maakt de suite gebruik van IBM’s bestaande klimaattechnologie en nieuwe innovaties om analyses over klimaatrisico's en carbon boekhouding te maken.

De suite wordt geleverd als een software-as-a-service (SaaS) en omvat een brede reeks mogelijkheden. Hierdoor kunnen organisaties zowel strategieën en planningen op langere termijn ontwikkelen als de software inzetten voor het aanpakken van operationele uitdagingen.

Zie hieronder enkele voorbeelden waarbij EIS kan ondersteunen:

De software kan retailers ondersteunen die zich willen voorbereiden op ernstige verzend- en voorraadverstoringen die door het weer worden veroorzaakt. Het kan ook zijn dat retailers de milieurisico’s willen inschatten voor hun (toekomstige) magazijnlocaties.

EIS kan energie- en nutsbedrijven helpen met het bepalen waar hoogspanningsleidingen moet worden aangebracht. Het is hierbij belangrijk dat kan worden bepaald waar hun assets risico’s lopen op natuurrampen zoals bosbranden of overstromingen.

Supermarkten krijgen dankzij EIS een duidelijker beeld van hoe koelsystemen bijdragen aan hun totale uitstoot van broeikasgassen.

Terug naar nieuws overzicht