Citrix en Google Cloud breiden strategische samenwerking uit

14-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Citrix en Google Cloud breiden strategische samenwerking uit

Citrix Systems en Google Cloud breiden hun strategische samenwerking uit. Citrix lanceert onder meer een nieuw Desktop-as-a-Service (DaaS) aanbod op Google Cloud. De dienst maakt gebruik van Citrix' management platform en marktleidende HDX-protocol voor het leveren van gevirtualiseerde applicaties en desktops op Google Cloud.

Met hun samenwerking willen Citrix en Google Cloud gedistribueerde en hybride werkende werknemers in staat stellen veilig toegang te krijgen tot de tools en informatie die ze nodig hebben om productief te zijn, waar ze zich ook bevinden. "Ondernemingen worstelen niet meer met de vraag óf ze remote werken moeten omarmen, maar hoe snel en efficiënt ze dat kunnen doen", zegt Tim Minahan, Executive Vice President of Business Strategy van Citrix. "Door deze samenwerking met Google Cloud helpen we klanten om hybride werkmodellen versneld te implementeren en omarmen met nieuwe virtuele desktopdiensten op het wereldwijde en veilige netwerk van Google Cloud."

De uitgebreide overeenkomst omvat onder meer:

  • Citrix wordt een preferred en strategische virtual desktop service partner van Google Cloud
  • Google wordt een preferred en strategische cloudpartner voor Citrix
  • Citrix zal een fundament van haar clouddiensten bouwen op Google Cloud, te beginnen met een speciaal gebouwde Citrix management plane, die cloud gehoste desktops in staat stelt om elke applicatie te streamen op elk apparaat van een eindgebruiker.

Toegang vanaf elke locatie

"Teams kunnen alleen floreren in een gedistribueerde omgeving als ze gemakkelijk, snel en veilig toegang hebben tot applicaties en workspaces vanaf vrijwel elke locatie", zegt Kevin Ichhpurani, Corporate Vice President, Global Ecosystem bij Google Cloud. "We zijn verheugd om samen te werken met Citrix om organisaties te helpen om werk op afstand op de lange termijn te ondersteunen, met lage latentie en vertrouwde toegang tot desktops en applicaties via alle soorten apparaten, endpoints en workspaces."

Citrix en Google Cloud werken al langer nauw samen. "Telecom Italia (TIM) is altijd op zoek naar de meest geavanceerde oplossingen die op de markt beschikbaar zijn om zijn diensten verder te verbeteren. Het is duidelijk dat Google Cloud en Citrix elkaars technologie weten te benutten", zegt Mauro Maccagnani, Head of Digital Enterprise Solutions van Telecom Italia. "Citrix-technologie is gewoon plug-and-play op Google Cloud, en je kunt het heel gemakkelijk instellen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud