Zes op de tien organisaties zag salarissen in tweede kwartaal stijgen

13-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zes op de tien organisaties zag salarissen in tweede kwartaal stijgen

60% van de organisaties is in het tweede kwartaal van 2021 geconfronteerd met salarisstijgingen. Dit is bijna twee keer zoveel als een kwartaal eerder. Drie op de vier CFO’s noemt een lage winstgevendheid als belangrijkste zorgen nu zij met een brede prijsinflatie te maken krijgen. Deze varieert van salarissen tot hogere kosten voor transport en algemene middelen.

Dit blijkt uit onderzoek van Gartner in juli 2021 onder 111 CFO’s. "De meeste CFO's hebben dit niveau van aanhoudende en breed gedragen inputprijsinflatie niet meegemaakt", zegt Randeep Rathindran, vice-president research bij Gartner Finance. "De risico's zijn het onderschatten en ondermijnen van de winstgevendheid, of als de inflatie van voorbijgaande aard blijkt te zijn overcorrigeren door het buitensporig verhogen van prijzen of lonen buitensporig"

Gartner ondervroeg deze CFO's in een sectoroverschrijdend, wereldwijd onderzoek om meer inzicht te krijgen in specifieke soorten prijsinflatie, hoe breed de prijsstijgingen zijn en de acties en toekomstige plannen van CFO's in reactie op inputprijsinflatie. Lonen stijgen het hardst. Samen met grondstoffen (59%), vrachtkosten (51%) en salarissen (50%) vormen zij de top vier van grootste kosteninflaties waar organisaties mee te maken hebben (zie figuur 1).

gartner-price-input-inflation-10-7-21.png

Sommige van de acties die leidinggevenden tijdens de begindagen van de pandemie hebben ondernomen, hebben bijgedragen aan de uitdagingen op het gebied van aanbod en dienstverlening waarmee hun organisaties worden geconfronteerd nu de vraag zich herstelt. Zo verkortten veel organisaties hun planningshorizon en voerden het idee van just-in-time productie te ver door om de cashflow te behouden. Uit enquêtegegevens blijkt dat 74% van de CFO's zich nu zorgen maakt over het vooruitzicht van lagere winstgevendheid vanwege margedruk.

"De kortetermijnmaatregelen van de CFO's om de kosten te verlagen, hebben hun eigen uitdagingen op de lange termijn gecreëerd", aldus Rathindran. “Veel CFO's reageren op vroege inflatie van inkoopprijzen door kosten door te berekenen aan klanten en slaagden er niet in structurele veranderingen op lange termijn door te voeren. Zoals investeringen in leveranciers om de capaciteit te vergroten en de kosten te verbeteren. Het resultaat is dat ze nu worden geconfronteerd met uithollende marges omdat ze hogere prijzen betalen voor materialen en diensten aangezien de vraag is gestegen.”

Uit de enquêtegegevens van Gartner blijkt dat 61% van de CFO's heeft gereageerd op hogere prijzen door kosten door te berekenen aan klanten. Minder dan een kwart van de CFO's wijst op innovatie in hun productlijnen om de stijgende kosten te beperken, terwijl slechts 8% meldt dat ze langetermijninvesteringen in leveranciers hebben gedaan om de capaciteit te verbeteren.

Onder druk staande marges beheren

Gartner-experts adviseren drie belangrijke maatregelen aan CFO's om hun inspanningen te concentreren nu zij te maken krijgen met margedruk vanuit verschillende bronnen.

1. Neem meer principiële beslissingen over prijsbepalingen: CFO's moeten vermijden om reflexmatig kosten door te berekenen aan klanten zonder eerst te beoordelen of de inflatie van de inputprijzen van voorbijgaande aard is en of hun concurrenten de prijzen verhogen. CFO's hebben een duidelijk begrip nodig van de prijsgevoeligheid en winstgevendheid van hun klantenbestand om te voorkomen dat ze een misstap maken bij het verhogen van de klantprijzen die de winstgevendheid van de marges verder kan aantasten.

2. Herkalibreren en behouden van talent: organisaties kunnen de impact van salarisinflatie voor cruciale vaardigheden verminderen door gebruik te maken van de "total skills-markt" en verder te kijken dan traditionele talentpools. Zo kunnen zij freelancers, parttime en tijdelijk talent oinzetten, inclusief mensen met zelfaangeleerde kennis en doorstarters die eerder niet op de arbeidsmarkt aanwezig waren. CFO's kunnen ook salarissen aanpassen van externe en hybride werknemers die ervoor kiezen om te verhuizen naar een gebied met lagere kosten van levensonderhoud.

3. Verbeter het inzicht in de dynamiek van de toeleveringsketen: vooruitstrevende CFO's gaan verder dan alleen het diversifiëren van partners in de toeleveringsketen en verdiepen hun zichtbaarheid in de toeleveringsketen om knelpunten beter te identificeren en te verminderen. In sommige gevallen kan het vormen van strategische partnerschappen om de bevoorrading veilig te stellen en het doen van kapitaalinvesteringen in leveranciers de margedruk op de langere termijn aanzienlijk verminderen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel