Witold Kepinski - 12 oktober 2021

VEB: toeleveranciers financieren explosieve groei Coolblue

VEB: toeleveranciers financieren explosieve groei Coolblue image

Coolblue groeit al jaren zonder kapitaal op te hoeven halen. De geheime formule is dat de webwinkel toeleveranciers pas betaalt als het geld van klanten al weken op de rekening staat. Als verkopen stijgen ligt de kasstroom hierdoor veel hoger dan de winst. De keerzijde is dat bij tegenwind juist een cashtekort kan ontstaan, zo meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Coolblue geeft geen commentaar op het artikel van de VEB zo meldt de Telegraaf.

"De onstuimige groei van Coolblue – de omzet verachtvoudigde bijna sinds 2013 tot circa 2 miljard euro in 2020 – werd dus eigenlijk gefinancierd door de bedrijven die de tandenborstels (Philips), laptops (Acer) en wasmachines (Miele) op het digitale schap van Coolblue hebben liggen", zo meldt de VEB.

"Door een economische bril bekeken hebben de ruime betalingstermijnen die Coolblue bedingt bij toeleveranciers veel weg van een renteloze lening. Hierdoor kon en kan het platform hard groeien zonder dat daar extern kapitaal voor nodig is", zo beweert VEB.

Lees verder het artikel op de website van de VEB: Toeleveranciers financieren explosieve groei Coolblue.