Witold Kepinski - 12 oktober 2021

Forcepoint koopt security services edge specialist Bitglass

Forcepoint koopt security services edge specialist Bitglass image

Forcepoint, speler in data-first security, heeft aangekondigd dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Bitglass, aanbieder van Security Service Edge (SSE) toepassingen. Bitglass levert het enige echt geïntegreerde cloud-native SSE-platform in de branche voor het beveiligen van toegang tot en gebruik van informatie terwijl organisaties transformeren naar de cloud.

Het combineert de beste Cloud Access Security Broker (CASB), Secure Web Gateway (SWG), Zero Trust Network Access (ZTNA) en Cloud Security Posture Management (CSPM), gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP)-mogelijkheden om maak een uniform beveiligingsbeleid mogelijk voor toegang tot internet, de cloud en privédatacenters die worden beheerd via één enkele console.

Het SSE-platform van Bitglass vormt een aanvulling op de Data-first SASE-architectuur van Forcepoint en zal de inspanningen van Forcepoint versnellen om geavanceerde technologieën voor gegevensbeveiliging en bedreigingsbescherming voor organisaties gemakkelijker te maken en te gebruiken.

Het SSE-platform van het bedrijf is speciaal ontworpen om optimaal te profiteren van moderne hyperscalers. Het gaat verder dan alleen toegankelijk zijn op internet, dynamisch opschalen om de groeiende belasting aan te kunnen en de veerkracht te bieden die klanten nodig hebben om altijd toegang tot applicaties en gegevens te garanderen. In de afgelopen vijf jaar heeft Bitglass continu 99,99% beschikbaarheid geleverd, zodat gebruikers betrouwbaar en veilig toegang hebben tot de bronnen die ze nodig hebben om productief te zijn.

Met de terugkeer naar kantoor moeten bedrijven zich aanpassen aan een hybride werkomgeving waarin mensen tegelijkertijd vanuit huis, op kantoor of onderweg werken. Met deze verschuiving verleggen beveiligingsteams hun focus van werkplekbeveiliging naar een benadering van personeelsbeveiliging die is gericht op het overal beveiligen van de toegang van werknemers tot informatie. Bovendien zorgt de versnelling van virtuele arbeidskrachten, digital-first selling, service en klantervaring in een onderneming zonder perimeter ook voor de behoefte aan cloudgebaseerde beveiliging die mensen overal kan beschermen, technologie die door Gartner wordt erkend als SSE.

SSE staat voor de convergentie van technologieën voor het beveiligen van de toegang tot en het gebruik van gevoelige gegevens en intellectueel eigendom in web- en cloudverkeer en in privédatacentertoepassingen. Door beveiligingsfuncties, -beleid en -activiteiten te verenigen die voorheen verspreid waren over siloproducten van verschillende leveranciers, vermindert SSE de complexiteit van het in staat stellen van hybride arbeidskrachten om veilig en efficiënt de brede waaier aan middelen te bereiken en te gebruiken die ze nodig hebben om productief te zijn.

“Complexiteit is de vijand van veiligheid. IT-teams worden tegenwoordig geconfronteerd met de realiteit dat het beveiligen van een hybride werkomgeving nog complexer is dan de overstap naar thuiswerken vorig jaar. Met de overname van Bitglass versnelt Forcepoint ons vermogen om tegemoet te komen aan de wijdverbreide behoefte van klanten om hybride medewerkers in staat te stellen overal veilig toegang te krijgen tot informatie en deze te gebruiken – in het web, de cloud en het datacenter – gemakkelijker dan ooit tevoren”, aldus Manny Rivelo, Chief Executive Officer bij Forcepoint.

“Als de gemiddelde CISO meer dan 50 beveiligingsproducten van losjes verbonden technologieën beheert, is het duidelijk dat de sector wordt uitgedaagd en moet veranderen. Door Bitglass en Forcepoint te verenigen, kunnen we het eerste geïntegreerde beveiligingsplatform in de branche leveren dat gegevensbeveiliging, netwerk-, web- en cloudbeveiliging, bescherming tegen bedreigingen, geavanceerde monitoring en zero trust-controle transformeert en consolideert om toegang tot en gebruik van informatie effectiever, betrouwbaarder en minder complex”, vervolgt Rivelo.

Verdere details over de integratie van Bitglass in Forcepoint's Data-first SASE-architectuur zullen later dit jaar na afronding van de overname worden aangekondigd.