Tesla verwijst hoofdkantoor van Californië naar Texas

12-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Tesla verwijst hoofdkantoor van Californië naar Texas

Tesla verwijst zijn hoofdkantoor van de Amerikaanse staat Californië naar Texas. Tesla-topman Elon Musk stelt dat de Tesla-fabriek in het Californische Fremont 'verstopt' is. Ook zou het bedrijf moeite hebben in Californië het juiste personeel aan te trekken.

De verhuizing is door Musk bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf in het Amerikaanse Austin, meldt BBC. De topman van Tesla botst al langer met lokale politici in Californië. Onder meer over de aanpak van de COVID-19 pandemie. Musk uitte in mei op Twitter felle kritiek op de aanpak van de staat Californië en sprak zelfs over een rechtszaak.

Musk benadrukt dat Tesla Californië niet verlaat. Zo wil Tesla de productie van Tesla-fabrieken in zowel Californië als Nevada met 50% vergroten. Wel wijst Musk op beperkingen in Californië. "Er is een grens aan hoe groot je kunt schalen in de Bay Area. In Austin in onze fabriek vijf minuten afstand van het vliegveld en 15 minuten van het centrum", tekent BBC op uit de mond van Musk.

Terug naar nieuws overzicht