Agentschap Telecom: onderzoek mogelijk aftappen KPN lijnen duurt langer

11-10-2021 | door: Redactie

Agentschap Telecom: onderzoek mogelijk aftappen KPN lijnen duurt langer

Agentschap Telecom meldt dat het onderzoek naar mogelijk ongewenste toegang tot de aftapvoorziening van KPN via Huawei toepassingen langer gaat duren. Aan dit onderzoek verleent KPN volledige medewerking.

"De technische complexiteit en het belang van een zorgvuldig proces maken dat de afronding van dit onderzoek nog enige tijd vraagt. De resultaten worden naar verwachting eind dit jaar bekend", aldus Agentschap Telecom.

Sinds april 2021 doet Agentschap Telecom onderzoek bij KPN. Dit naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant van 17 april 2021 over dat Huawei nauwe toegang heeft tot het mobiele netwerk van KPN. H

Het onderzoek van Agentschap Telecom richt zich op de mogelijkheid van ongewenste toegang tot de voorziening bij KPN die op basis van justitieel bevel aftappen mogelijk maakt. In het bijzonder wordt gekeken naar de rol van (de medewerkers van) leveranciers. Alle systemen en processen die een bijdrage leveren aan de tapvoorziening bij KPN, waaronder de kern van het mobiele netwerk, vallen binnen de focus van het onderzoek.

Terug naar nieuws overzicht
Security