Commvault: Het is niet de vraag of je een keer gehackt wordt, maar wanneer

Bart Tournier, Sales Director Commvault Benelux

Commvault: Het is niet de vraag of je een keer gehackt wordt, maar wanneer

Bart Tournier, Sales Director Commvault Benelux

11-10-2021 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Commvault: Het is niet de vraag of je een keer gehackt wordt, maar wanneer

Tijdens Connections21, het wereldwijde event van Commvault dat 28 oktober aanstaande plaatsvindt, draait alles om data. Met name het beschermen ervan en hoe je hier als bedrijf slim mee omgaat. Bart Tournier, sinds vorig jaar Sales Director Benelux van Commvault, blikt alvast vooruit. Hij vertelt onder andere over de belangrijkste ontwikkelingen die hij in de Nederlandse markt en het partnerkanaal ziet.

Het jaarlijkse Commvault-event is dit keer nog virtueel. “Maar in februari komen er lokale varianten die, als alles goed gaat, fysiek plaatsvinden”, vertelt Tournier.

Maar eerst het wereldwijde event op 28 oktober. “Onze CEO Sanjay Mirchandani zal aftrappen”, blikt Tournier vooruit. “Zijn presentatie zoomt onder meer in op onze succesvolle dienst Metallic. Daarbij gaat hij een interessante aankondiging doen die met ransomware te maken heeft. Vervolgens spreekt Dave Martin, de CSO van ADP, leverancier van software voor payrol- en HR-diensten.” Ook Stephen Orban, General Manager van AWS, geeft een presentatie. “Multi-cloud wordt voor ons namelijk een steeds belangrijker thema. Dat zal tijdens het event dan ook veel terugkomen, net als ransomware, datafragmentatie, databescherming en onze dienst Metallic.”

Enorme vlucht
Dat Metallic veel aan bod gaat komen, is niet verrassend. De SaaS-oplossing in drie uitvoeringen (Core Backup & Recovery, Office 365 Backup & Recovery en Endpoint Backup & Recovery) staat misschien wel symbool voor de metamorfose die Commvault als bedrijf doormaakt. In 2019 was de wereldwijde introductie, sinds een jaar is de oplossing ook beschikbaar in de Benelux. “Onze regio was daarmee één van de eersten in Europa”, vertelt Tournier. “Het product neemt een enorme vlucht. We scoren ‘double digit growth’ en de adoptie van partners is ook geweldig.”

Kort geleden werd SLTN als Metallic-partner toegevoegd en die mocht op zijn beurt de Gemeente Hoorn als klant verwelkomen. “De quote van Kelly Veerman, Manager I&A bij de Gemeente Hoorn, vind ik tekenend”, zegt Tournier. “Hij benadrukte daarin dat Metallic perfect aansluit bij de ‘cloud tenzij’-strategie van de gemeente, dat het eenvoudig is en ze er eigenlijk geen omkijken meer naar hebben. Dat geluid horen we van heel veel klanten. Binnen Office 365 is de bescherming van je data gelimiteerd, zo wordt e-mail slechts dertig dagen na verwijderen bewaard. Maar met Metallic kan er een oneindige retentie aan worden gekoppeld en hoef je je vervolgens helemaal niet meer druk te maken over de vraag of je data veilig is. Ook het terugvinden en herstellen van emails gaat zeer snel en eenvoudig met behulp van Metallic. We werken op dit gebied sinds kort trouwens ook samen met SoftwareONE, die Metallic gaan gebruiken als de engine van hun oplossing BackupSimple.”

Zoals Tournier al aangaf: partners pakken Metallic ook goed op. “Zelfs partners die al een oplossing voor Office-365-bescherming aanbieden, zetten nu in op Metallic, zo merken we. Ze zien de voordelen daarvan als het gaat om de bescherming van Office 365, maar ook van onder meer Salesforce en Kubernetes. Dat totaalplaatje maakt het extra interessant.”

Extreem hot topic
Dat ransomware tijdens Connections21 al in de eerste presentatie van CEO Mirchandani ruimschoots aan bod gaat komen, is geen toeval. Commvault speelt nadrukkelijk in op de behoefte van bedrijven om beschermd te worden tegen dit soort aanvallen. In september kondigde de fabrikant al de introductie aan van nieuwe diensten die bedrijven helpen om zich voor te bereiden op ransomware-aanvallen, zich ertegen te beschermen en ervan te herstellen. “Het is natuurlijk een extreem hot topic”, weet ook Tournier. “Van klanten en prospects krijgen we vaak vragen over wat wij daarin kunnen betekenen. Het is voor hen namelijk niet meer de vraag óf, maar wanneer ze aan de beurt zijn. We zijn weliswaar geen cybersecurity-bedrijf, maar kunnen klanten hier wel mee helpen. We vergelijken de omgeving van een klant vaak met een huis dat beschermd moet worden. Daarbij gaat het niet alleen om het hek eromheen, maar ook om de camera’s, de sloten en vooral ook de vraag wat er gebeurt als er toch iemand binnenkomt. Gaat er dan een rechtstreeks signaal naar de politie? We hebben een mooi breed aanbod voor de bescherming tegen ransomware en daar zal het tijdens Connections veel over gaan.”

Data-silo’s
Een andere belangrijke ontwikkeling is dat data steeds meer versnipperd raakt, zo merkt Commvault. Tournier: “IDC heeft dat onlangs in een onderzoek bevestigd. Vooral vanwege de toename van thuiswerken ontstaan er data-silo’s die allemaal beschermd moeten worden. Het wordt daardoor complexer en daar zijn wij juist goed in. We kunnen onder meer de endpoints beschermen en zorgen voor controle over de totale data sprawl.”

Tijdens Connections21 zal eens te meer duidelijk worden wat ook uit het gesprek met Tournier blijkt: Commvault is een ander bedrijf dan de pure backup-specialist die het ooit was. “Het gaat nu echt veel verder dan dat. We helpen bedrijven met hun totale continuïteit en het omgaan met data, het beschermen ervan en indien nodig het terughalen van bedrijfskritische data. Omdat bedrijfsdata zo kritisch is, wordt onze significantie bij bedrijven ook steeds groter.”

Aanmelden om Connections21 bij te wonen kan hier.

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht
Security