Hardware leveranciers bespreken aanpak van product tekorten

Hardware leveranciers bespreken aanpak van product tekorten

Hardware leveranciers bespreken aanpak van product tekorten

11-10-2021 | door: Witold Kepinski

Hardware leveranciers bespreken aanpak van product tekorten

Een groot probleem is het tekort aan bepaalde producten, dat deels het gevolg van het tekort aan chips. De tekorten zullen aanhouden, in ieder geval voor de komende twaalf maanden, en hoogstwaarschijnlijk tot ver in 2023. Hardware leveranciers zijn er ook niet blij mee en deelden hun zorgen hierover tijdens het virtuele Canalys Channel Forum 2021 EMEA event.

Resellers moeten nu vaker een paar maanden wachten op nieuwe hardware zoals switches. Daardoor missen ze omzet en kunnen ze pas later hun orders afronden. Verder leidt het tekort tot prijsstijgingen, maar dat leidt ook weer tot kansen voor leveranciers die goedkopere producten kunnen bieden met een soortgelijke kwaliteit. Dat zorgt ook weer voor marge behoud bij resellers.

HP

Christoph Schell, Chief Commercial Office bij HP, zegt dat de huidige situatie anders is dan eerdere issues rond hardware tekorten en oplopende kosten. HP en andere leveranciers zijn door deze crisis beter gespecialiseerd geraakt op het gebied van inkoop van componenten. Ook is de planning met OEM-fabrikanten en automatisering van supply chains beter afgestemd. Het tekort biedt channel partners ook een kans om nauwer samen te werken met HP, bijvoorbeeld door meer services en oplossingen aan eindgebruikers te verkopen. Zo blijven channel partners toekomstbestendig.

Lenovo

Lenovo ceo Yuanqing Yang erkent dat de tekorten een directe impact hebben op de business van zijn partners. De ceo besteedt daarom heel veel tijd om de componentenaanvoer van  belangrijkste toeleveranciers in goede banen te leiden. Daarnaast zegt Yang dat Lenovo transformeert van een hardware bedrijf naar een leverancier van diensten en oplossingen, en dat biedt weer meer kansen voor resellers aldus de topman.

Dell Technologies

Aongus Hegarty, president bij Dell Technologies voor internationale markten, zegt dat zijn bedrijf al de nodige ervaring heeft met het beheer van de supply chain en de behoeften van channel partners en IT-beslissers te begrijpen. Dell, Intel en andere fabrikanten hebben volgens hem daardoor een goed beeld wat er in de toekomst gebeurt rond vraag en aanbod van producten. Hij ziet verder dat de tekorten steeds meer worden teruggedrongen.

Terug naar nieuws overzicht