Hiber tekent deal met Shell

12-10-2021 | door: Witold Kepinski

Hiber tekent deal met Shell

Hiber, een industriële IoT-as-a-service startup, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met Shell om wereldwijd oplossingen te bieden voor het monitoren van boorputten.

De wereldwijde raamovereenkomst stelt alle Shell-entiteiten en dochterondernemingen in staat om het HiberHilo-product over de hele wereld te gebruiken. HiberHilo, gelanceerd in oktober 2020, is een end-to-end IoT-oplossing die het monitoren van bronnen meer datagedreven en veiliger maakt. De oplossing is gebaseerd op satelliettechnologie en stelt olie- en gasbedrijven in staat om realtime brontemperatuur en -druk te meten op niet-aangesloten putten op afgelegen en offshore-locaties. Het is al geïnstalleerd bij Shell-operaties in de Noordzee.

Shell wil met HiberHilo het reizen van en naar boorputten op afgelegen locaties verminderen. De oplossing stelt het bedrijf ook in staat om meer gegevens te verkrijgen over hun boorputprestaties en om problemen met de integriteit van de boorput beter te bewaken, waardoor de veiligheid van afgelegen en offshore-putten wordt verbeterd.

"Na het testen van HiberHilo was de kans duidelijk", zegt Ian Taylor, Global Principal Technical Expert for well integrity bij Shell . Operaties in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Afrika overwegen HiberHilo.

"HiberHilo is een eenvoudige oplossing om olie- en gasbedrijven te helpen de veiligheid te verbeteren, hun activiteiten te optimaliseren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen", zegt Coen Jansen, Chief Strategy Officer van Hiber . “We vinden het geweldig om met Shell samen te werken aan een technologisch schonere toekomst. De missie van Hiber is om alles overal met elkaar te verbinden om productiviteit en duurzaamheid te leveren in het wereldwijde industriële IoT.”

Hiber, opgericht in 2016 in Nederland, ontwerpt, bouwt en exploiteert end-to-end oplossingen voor het internet der dingen, gericht op industrieel gebruik zoals putintegriteit of bewaking van zware apparatuur. Het bedrijf, dat 's werelds eerste wereldwijde IoT-satellietnetwerk lanceerde, heeft onlangs 26 miljoen euro aan EU- en particuliere investeringen binnengehaald.

Terug naar nieuws overzicht