Jeff Abbott benoemd tot CEO van Ivanti

10-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Jeff Abbott benoemd tot CEO van Ivanti

Ivanti, een automatiseringsplatform dat IT assets van cloud to edge detecteert, beheert, beveiligt en onderhoudt, stelt Jeff Abbott (foto) aan als nieuwe CEO. Met ingang van 1 oktober 2021 neemt hij die rol over van Jim Schaper.

Abbott is sinds januari 2020 president van het bedrijf. Samen met Jim Schaper zorgde hij de afgelopen 18 maanden onder meer voor een dubbeling van de inkomsten van het bedrijf tot meer dan 1 miljard dollar. Ook investeerde het bedrijf in het ondersteunen van de klanten- en werknemersbasis door middel van een organische en acquisitiegroeistrategie.

'Natuurlijke leider'

"Jeff is een natuurlijk leider en heeft Ivanti geholpen om het succes te bereiken dat we in de afgelopen twee jaar hebben gerealiseerd. Ik kijk er naar uit om Ivanti nog sneller te zien blijven groeien onder zijn leiderschap," zegt Schaper. "Deze transitie was altijd al onderdeel van ons plan toen we beide naar Ivanti kwamen. Ik heb vertrouwen in Jeff's vermogen om de koers te houden die we als organisatie hebben uitgezet om de Everywhere Workplace te realiseren en beveiligen. Ivanti heeft de juiste leiders binnen de organisatie om geweldige resultaten neer te zetten voor onze klanten en partners, terwijl we ook een cultuur van samenwerking en kansen voor onze medewerkers creëren."

Abbott heeft meer dan 25 jaar ervaring bij grote software- en services-bedrijven, waaronder Accenture, Oracle, en Infor. Als president van Ivanti overzag hij alle aspecten van product en go-to-market strategie en uitvoering, waaronder productontwikkeling, product management, marketing, global sales, customer experience en operations. Door recente overnames, waaronder Pulse Secure, MobileIron, Cherwell, en recentelijk RiskSense, heeft Ivanti de oplossingen van het bedrijf versterkt en een holistische Zero Trust security en IT service-architectuur gecreëerd die de problemen in deze nieuwe werkomgeving kunnen oplossen.

Raad van Bestuur

Ivanti kondigde vandaag ook drie nieuwe benoemingen aan in de Raad van Bestuur. Jeff Abbott treedt toe tot de Raad van Bestuur samen met de nieuwe medevoorzitters Chris Heim en Dan Mayleben, industrie leiders met ervaring in het stimuleren van groei en het creëren van lange termijn waarde in software bedrijven.

"Ik ben bij Ivanti gekomen omdat ik een kans zag om de behoeften van IT en werknemers aan te pakken door de toekomst van werk te ondersteunen en de Everywhere Workplace mogelijk te maken," zegt Abbott. "De verwachtingen van gebruikers zijn hoger dan ooit en er is een zeer reële dreiging van cyberaanvallen. Dit alles zorgt voor een nog sterkere behoefte aan onze oplossingen. Ons team maakt een echte impact voor mensen en organisaties over de hele wereld. Ik waardeer de samenwerking met Jim door de jaren heen en ik ben verheugd om de samenwerking met Clearlake, TA en Charlesbank voort te zetten en daarnaast Chris Heim en Dan Mayleben te verwelkomen in onze raad van bestuur."

Chris Heim en Dan Mayleben

Heim is executive chairman van HelpSystems, een cybersecurity- en automatiseringsbedrijf waar hij eerder CEO was. Dan Mayleben is ook lid van de raad van bestuur van HelpSystems, waar hij de CFO was en nauw met Chris samenwerkte om de omvang van het bedrijf meer dan te verdrievoudigen door middel van een softwareconsolidatiestrategie. Verder hebben Heim en Mayleben strategische waarde gecreëerd bij HelpSystems door meer te investeren in cybersecurity en een grootschalige organisatie op te bouwen die vandaag de dag kritieke infrastructuursoftware levert aan meer dan 20.000 klanten wereldwijd. Het duo heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de groei en het succes van verschillende andere softwarebedrijven en is al een aantal jaren verbonden aan TA en Charlesbank.

"Chris en Dan voegen een enorme ervaring toe aan de raad van bestuur van Ivanti bij het laten groeien van softwarebedrijven," zegt Abbott. "Ze hebben een uitstekende staat van dienst in het nauw samenwerken met managementteams om bedrijven naar de volgende fase van groei te helpen. Het Ivanti-team is zeer enthousiast om ze bij ons te verwelkomen, en we kijken ernaar uit om hun diepgaande expertise en strategische inzichten te gebruiken om het pad dat we bewandelen te verbeteren."

"We zijn allemaal verheugd om met Jeff als CEO samen te werken en ons plan waarin we de transitie van leiderschap hebben vastgelegd te voltooien. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is met de juiste expertise om Ivanti in het volgende hoofdstuk te leiden," aldus Behdad Eghbali, oprichter en managing partner van Clearlake, Harry Taylor, managing director bij TA, en Hiren Mankodi, managing director bij Charlesbank. "We danken Jim voor zijn bijdragen aan Ivanti en de ongelooflijke groei en transformatie die hij en de hele Ivanti-organisatie in zo'n korte tijd hebben weten te bewerkstelligen. Daarnaast zijn we verheugd om met Chris en Dan in de Raad van Bestuur samen te werken, omdat hun expertise in het snel schalen van softwarebedrijven de groei van Ivanti alleen maar zal helpen versnellen.”

Ivanti wordt ondersteund door Clearlake Capital Group, L.P., TA Associates, en Charlesbank Capital Partners, LLC

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People