ChargePoint rondt overname has·to·be af

10-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

ChargePoint rondt overname has·to·be af

ChargePoint Holdings, een oplaadnetwerk actief in Noord-Amerika en Europa voor elektrische voertuigen (EV), kondigt verschillende mijlpalen aan in de groei van het bedrijf. Het gaat onder meer om de afronding van de eerder aangekondigde overname van het toonaangevende Europese electric mobility platform has·to·be.

“Vandaag kondigen we de verdere versteviging van de marktleiderspositie van Chargepoint in de Europese EV-laadmarkt aan met de afronding van onze overname van has·to·be, die in combinatie met de overname van ViriCiti en ons bestaande brede portfolio van laadinfrastructuur oplossingen ChargePoint goed positioneert in het commerciële- en wagenpark segment. Met deze overnames hebben we onze talentpool uitgebreid en beschikken we over ultramoderne onderzoeks- en ontwikkelingscentra in heel Europa”, zegt Pasquale Romano, CEO van ChargePoint. “Deze belangrijke mijlpalen versterken onze betrokkenheid in de Europese EV-laadmarkt, in aanvulling op onze positie als leider in EV-laden in Noord-Amerika”.

Strategische overnames

ChargePoint heeft de overname afgerond van has·to·be, de leverancier van het cloud-based e-mobility EV oplaad- en bedrijfssoftwareplatform be.ENERGISED. Het softwareplatform van has·to·be pakt de complexiteit en fragmentatie van het huidige Europese oplaadlandschap aan en is compatibel met veelgebruikte Europese oplaadstations en e-mobility diensten.

In augustus 2021 kondigde ChargePoint de overname van ViriCiti aan, een leverancier van elektrificatie-oplossingen voor eBus en commerciële wagenparken met een klantenbestand in Europa en Noord-Amerika. Met de gecombineerde overnames van has·to·be en ViriCiti beschikt ChargePoint nu over een pakket aan oplossingen voor geëlektrificeerde wagenparken in Europa en Noord-Amerika: van concept tot opschalen van wagenparken. De oplossingen voor wagenparkbeheer, de AC- en DC-snellaadoplossingen en de telematicamogelijkheden van ViriCiti brengen de laadkosten in evenwicht met de operationele paraatheid voor wagenparken van elke omvang.

Op weg naar een duurzame toekomst

ChargePoint is nu een van de grootste oplaadnetwerken in Noord-Amerika en Europa met meer dan 150.000 oplaadstations die toegankelijk zijn via het eigen netwerk. ChargePoint werkt samen met de sector zodat bestuurders kunnen roamen tussen netwerken in Noord-Amerika en Europa met meer dan 200.000 roaming poorten die toegankelijk zijn voor EV-bestuurders.

ChargePoint meldt daarnaast dat er drie miljard elektrische kilometers zijn afgelegd op het netwerk en dat bestuurders meer dan 450 miljoen liter gas hebben bespaard, waardoor meer dan 450.000 ton broeikasgasemissies werden vermeden.

Chargepoint heeft het aantal medewerkers in Europa het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. ChargePoint opende geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten geopend in Amsterdam (Nederland), Radstadt (Oostenrijk) en Reading (Engeland) voor het testen en evalueren van de EV laadproducten van ChargePoint. Vandaag de dag is ChargePoint commercieel actief in 16 Europese landen. Het bedrijf biedt nu ook rond de klok ondersteuning voor bestuurders en laadpaaleigenaren in meerdere talen. Onder meer integraties met populaire geïntegreerde infotainmentsystemen, waaronder Apple CarPlay en Android Auto, zijn mogelijk. Zij kunnen hiermee onder meer betalen voor het opladen rechtstreeks vanaf het autodisplay of via de ChargePoint-app.

ChargePoint is mede-oprichter en leider van de brancheorganisatie ChargeUp Europe. De organisatie heeft grote vooruitgang geboekt door de sector te helpen met één stem te spreken over de toekomst van eenvoudige roaming- en betaaloplossingen, en door de Europese Commissie te helpen bij de onderhandelingen over de richtlijn inzake infrastructuur voor alternatieve brandstoffen en het wetgevingspakket "Fit for 55", ter ondersteuning van haar verbintenis om de netto-uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met ten minste 55% te verminderen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

automotive