NLdigital publiceert lijst met Inspirerende vrouwen in Tech

06-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NLdigital publiceert lijst met Inspirerende vrouwen in Tech

Ter ere van nationale Diversity Day publiceert NLdigital een lijst met Inspirerende vrouwen in Tech. Met de lijst wil de branchevereniging meer zichtbaarheid geven aan vrouwelijke rolmodellen in de sector. “Er werken heel veel inspirerende vrouwen in de digitale sector” zegt Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital. “Door ze vandaag een podium te geven willen we huidige en nieuwe generaties inspireren en motiveren om ook te kiezen voor een carrière in tech.”

Méér vrouwen in tech

Diversiteit is een breed begrip. Eén belangrijk onderdeel hierin is de vertegenwoordiging van vrouwen in de digitale sector in Nederland. Op dit moment is dit slechts 18%. NLdigital sprak eerder dit jaar samen met het ministerie van Economische Zaken de ambitie uit om dit aandeel sterk te verhogen. Want inzetten op diversiteit en inclusie binnen de digitale sector is slim, logisch en eerlijk. Bovendien is de instroom van vrouwelijk arbeidspotentieel hard nodig om de tekorten op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen.

Ecosysteem in kaart

NLdigital blijft de lijst met inspirerende vrouwen uitbreiden en updaten. Daarnaast heeft de vereniging samen met de Dutch Startup Association (DSA) en Techleap.nl een overzicht gemaakt van alle initiatieven die zich in Nederland inzetten voor diversiteit en inclusie. De initiatieven zijn verdeeld in acht categorieën: investeren, opleiding, campagnes, evenementen, tools, advies, netwerken en onderzoek. Deze D&I Ecosystem Directory helpt bedrijven die aan de slag willen met het onderwerp om wegwijs te worden in bestaande initiatieven en zo een vliegende start te maken.

Terug naar nieuws overzicht