VMware licht voordelen van Edge portfolio toe

06-10-2021 | door: Witold Kepinski

VMware licht voordelen van Edge portfolio toe

Met het VMware Edge-portfolio kunnen bedrijven apps uitvoeren, beheren en beter beveiligen, zowel op near edge- als far edge-locaties. Bedrijven verspreiden workloads over meerdere clouds en breiden tegelijkertijd uit naar de edge – waardoor apps en services dichter bij de plek komen waar mensen, data en apparaten verbinding maken met het netwerk. Onlangs heeft VMware tijdens VMworld 2021 uiteengezet hoe het klanten helpt om een complexere multi-cloudomgeving te begrijpen en deelde het hoe het klanten helpt bij de overgang naar edge-locaties.

VMware Edge
Het bedrijf introduceerde ook VMware Edge dat diverse producten van VMware combineert waardoor bedrijven edge-native apps in meerdere clouds kunnen uitvoeren, beheren en beter beveiligen op zowel near edge- als far edge-locaties.

VMware Edge-oplossingen omvatten:

VMware Edge Compute Stack, vandaag onthuld tijdens VMworld 2021, is een purpose-built, geïntegreerde VM- en containergebaseerde stack waarmee bedrijven edge-native apps aan de ‘far edge’ kunnen moderniseren en beveiligen. VMware Edge Compute Stack zal beschikbaar zijn in Standard, Advanced en Enterprise-versies. VMware heeft ook plannen om een lichtgewicht versie van VMware Edge Compute Stack te ontwikkelen om een extreem lichte edge te bieden voor lichtere apps.

VMware SASE combineert SD-WAN-mogelijkheden met door de cloud geleverde beveiligingsfuncties, waaronder cloudwebbeveiliging, zero trust netwerktoegang en firewalling. Deze mogelijkheden worden als as-a-service aangeboden op zowel de near edge- als far edge-locaties via een wereldwijd netwerk van points of presence (PoP's).

VMware Telco Cloud-platform levert near edge-oplossingen aan de grootste communicatieserviceproviders ter wereld, van hun 4G/5G-kern tot aan het radio access network (RAN). VMware helpt serviceproviders bij het moderniseren van hun onderliggende netwerklaag, zodat ze overlay edge-services kunnen leveren aan hun consumenten- en zakelijke klanten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud