Witold Kepinski - 06 oktober 2021

VMware biedt Cloud Smart- benadering voor het multi-cloud tijdperk

VMware biedt Cloud Smart- benadering voor het multi-cloud tijdperk image

VMware introduceert VMware Cross-Cloud Services om klanten vrijheid, flexibiliteit en beveiliging te bieden in elke cloud. VMware heeft tijdens VMworld 2021 zijn strategie aangekondigd om klanten te helpen navigeren door het multi-cloudtijdperk met VMware Cross-Cloud Services. Deze groep geïntegreerde diensten biedt digitale bedrijven een sneller en slimmer pad naar de cloud, waardoor klanten in elke cloud apps kunnen bouwen, uitvoeren en beveiligen – mét vrijheid en flexibiliteit.

Tegenwoordig gebruikt een gemiddeld bedrijf ongeveer 500 applicaties [1], verspreid over diverse clouds. Vijfenzeventig procent van de VMware-klanten gebruikt twee of meer public clouds en 40% gebruikt er drie of meer [2]. Deze multi-cloudbenadering verhoogt de snelheid en innovatie van apps, waardoor bedrijven meer agile en veerkrachtig zijn. Een multi-cloudomgeving is echter veel diverser, complexer en meer gedistribueerd dan alles wat bedrijven in het verleden hebben moeten beheren. Deze complexiteit dwingt bedrijven vaak om een afweging te maken tussen snel handelen en risicobeheer, waardoor de uitvoering vertraging oploopt en de kosten toenemen.

VMware’s strategie is om deze moeilijke keuzes en uitdagingen voor klanten te elimineren door hen een krachtige combinatie van vrijheid en controle te bieden in hun multi-cloudactiviteiten.

VMware Cross-Cloud services voor alle apps
VMware Cross-Cloud services biedt drie belangrijke voordelen: een versneld pad naar de cloud, kostenefficiëntie en flexibiliteit in en controle over elke cloud. VMware Cross-Cloud services breiden de mogelijkheden van VMware’s productportfolio voor een multi-cloudwereld uit, waardoor klanten de diensten kunnen kiezen die voor hun cloud interessant zijn en zo aan de veranderende bedrijfsbehoeften kunnen voldoen.

VMware Cross-Cloud services biedt innovaties voor vijf kernbouwstenen:

Een state-of-the-art-platform om cloud-native apps te bouwen en implementeren;

Cloudinfrastructuur om enterprise-apps te draaien;

Cloudbeheer om de prestaties en kosten van apps in verschillende clouds te monitoren en beheren;

Beveiliging en networking over alle multi-cloudactiviteiten heen om alle apps te verbinden en beter te beveiligen;

Een digital workspace om de gedistribueerde workforce te ondersteunen, inclusief edge-oplossingen om edge-native apps te implementeren en beheren.

BRONNEN:

[1] K2 Cybersecurity, “Average Enterprise Runs 464 Custom Applications”, maart 2021
[2] VMware-onderzoek, 2021