Redactie - 03 oktober 2021

Five9 overname door Zoom gaat niet door

Five9 overname door Zoom gaat niet door image

De Five9 overname door Zoom gaat niet door. Zoom heeft aangekondigd dat de overname van Five9 voor 14,7 miljard dollar door beide partijen is beëindigd. Er was de laatste weken veel gedoe rond de voorgenomen overname.

De Amerikaanse regering onderzocht het bod van Zoom om callcenteroperator Five9 over te nemen voor een bedrag van 14,7 miljard dollar. Het Committee for the Assessment of Foreign Participation in the United States Telecommunications Service Sector onderzoekt dit in opdracht van het Amerikaanse OM, de US Department of Justice (USDOJ). De commissie was gevraagd vast te stellen of de overname een risico vormt voor de nationale veiligheid of rechtshandhavingsbelangen van de Verenigde Staten. Reden zou zijn dat Zoom nauwe banden heeft met China. "USDOJ is van mening dat een dergelijk risico kan worden verhoogd door de buitenlandse deelname (inclusief de buitenlandse relaties en eigendom) die verband houden met de aanvraag, en een beoordeling door de commissie is noodzakelijk om te beoordelen en een passende aanbeveling te doen over hoe de Commissie deze aanvraag moet beoordelen", aldus David Plotinsky in een brief aan de Federal Communications Commission. 

Eerder had Institutional Shareholder Services (ISS) de aandeelhouders van Five9 geadviseerd tegen de overname van Zoom te stemmen.

Five9 is een pionier op het gebied van cloudgebaseerde contactcentersoftware. Het zeer schaalbare en veilige cloudcontactcenter levert een uitgebreide suite van gebruiksvriendelijke applicaties waarmee klantinteracties via veel verschillende kanalen kunnen worden beheerd en geoptimaliseerd.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024