Redactie - 05 oktober 2021

Eugenio Cassiano leidt Celonis Labs

Eugenio Cassiano leidt Celonis Labs image

Celonis, software speler in execution management, opent een nieuwe tak binnen het bedrijf. Innovatiecentrum ‘Celonis Labs’, zoals het initiatief heet, wordt geleid door innovatiedeskundige Eugenio Cassiano als Senior Vice President. Hij komt over van SAP, waar hij de rol Global Head Solution Management – SAP Customer Experience had.

Celonis Labs is een innovatiecentrum en aparte tak binnen het bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen en versnellen van baanbrekende nieuwe technologieën. Het combineert operationele research & development (R&D) met ‘vrijuit denken’ door de medewerkers. Teams binnen Celonis Labs zullen experimenteren met nieuwe ideeën en technologieën als kunstmatige intelligentie (AI) en augmented en virtual reality. Zo wil Celonis oplossingen verkennen en vernieuwen die impact hebben hoe bedrijven over tien, vijftig of honderd jaar te werk gaan.

Eugenio Cassiano nieuwe SVP
“Mijn ultieme doel is om Celonis’ klantwaarde te verhogen tot de tiende macht”, zegt Eugenio Cassiano, SVP bij Celonis Labs. “We moeten onze innovaties op het gebied van execution management met een factor tien verhogen de komende jaren. Celonis Labs zal zich focussen op baanbrekende technologieën en projecten, experimenten, en R&D om de vastlopende processen te ontsluiten. Zo besparen we het bedrijfsleven miljarden euro’s, door inefficiënte processen bloot te leggen en een duurzame toekomst mogelijk te maken.”

Alex Rinke, mede-oprichter en CEO van Celonis: “Eugenio is één van die mensen die kan anticiperen op trends, en innovaties kan stimuleren die de problemen van morgen zullen oplossen. We zijn er trots op hem aan boord te hebben om Celonis Labs te leiden en dat hij de uitdagingen rondom business execution in de toekomst in kaart gaat brengen, en de oplossingen ontwikkelt om die uitdagingen aan te gaan.”

Eugenio werkte tevens als Chief Innovation Officer bij SAP, en neemt hij ook zijn expertise als consultant mee naar Celonis. Hij studeerde af met een masters ‘Computer Science’ aan de universiteit van Milaan.