Mendix is leider in Gartner Quandrant Enterprise Low-Code Application Platforms

Derek Roos, mede-oprichter en CEO van Mendix

04-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Mendix is leider in Gartner Quandrant Enterprise Low-Code Application Platforms

Mendix is de leider in het Gartner Quandrant voor Enterprise Low-Code Application Platforms. Andere Leaders zijn OutSystems, Microsoft, Salesforce en ServiceNow. Challengers zijn Oracle, Pega en Appian. Niche spelers zijn Newgen, Quickbase, Kintone en Creatio.

Een Enterprise Low-code applicatieplatform (LCAP) zorgt volgens Gartner voor snelle applicatie ontwikkeling en implementatie met behulp van low-code en no-code technieken zoals declaratief, modelgestuurd applicatieontwerp en ontwikkeling, samen met de vereenvoudigde implementatie van applicaties met één knop. Een LCAP creëert doorgaans metadata en interpreteert die metadata tijdens runtime en abstraheert de onderliggende serverinfrastructuur voor gebruiksgemak; velen laten ook optionele procedurele programmeeruitbreidingen toe.

In de inleiding van het rapport stelt Gartner: "Tegen 2025 worden voor de ontwikkeling van 70% van de nieuwe applicaties low-code of no-code-technologieën gebruikt, tegen minder dan 25% in 2020." In een eerder rapport zei Gartner: "Low-code applicatieplatformen zijn van de 'early adopter'-fase naar de 'early majority-fase' verschoven op de technologie-adoptiecurve. Low-code is een krachtige tool voor het leveren van applicaties voor uiteenlopende use cases, waarbij soms de behoefte aan raamwerken en platformen voor controle in sommige organisaties volledig wordt weggenomen."

Het is het derde jaar op rij dat Mendix zowel tot leider als partij met de meest complete visie wordt uitgeroepen. "Door Gartner erkend worden als leider is een bevestiging van de ideeën waarop ons bedrijf is gebaseerd, en van het succes dat onze klanten hebben door samen met ons hun strategische initiatieven voor digitalisering uit te voeren", zegt Derek Roos (foto), mede-oprichter en CEO van Mendix. “Onze visie gaat veel verder dan applicatieontwikkeling. Op basis van het DNA van low-code hebben we een ecosysteem voor digitale oplossingen gebouwd door onze kernprincipes van abstractie, automatisering, samenwerking en community toe te passen op elk aspect van de digitale onderneming. Op de Mendix World-conferentie die onlangs plaatsvond, hebben we een uitgebreide Mendix Marketplace geïntroduceerd die de platformeconomie ondersteunt - één waarin kant-en-klare functies, templates en componenten worden aangeboden door Mendix en onze partners. Met deze ‘bouwstenen’ kunnen ontwikkelaars in een fractie van de tijd hun eigen maatwerkoplossingen samenstellen.”

Terug naar nieuws overzicht