Colt wil netwerkvaring verbeteren met beter storingsbeheer

05-10-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Colt wil netwerkvaring verbeteren met beter storingsbeheer

Colt Technology Services zet voortaan software voor storingsbeheer in van Blue Planet, een dochteronderneming van Ciena. Daarmee wil Colt de network assurance-ervaring verbeteren voor gebruikers van het Colt IQ Network.

Met de software van Blue Planet moet het IQ Network van Colt onregelmatigheden binnen het netwerk kunnen detecteren en oplossen voordat het tot ernstige storingen leidt. Hiervoor zorgt Blue Planet Unified Assurance & Analytics (UAA) met ingebouwde artificial intelligence. Route Optimization and Analysis (ROA) biedt overzicht en grip op het meervoudig gelaagde netwerk van Colt om storingen met de levering van netwerkservices op te lossen. Zo kunnen nieuwe diensten ook sneller op de markt worden gebracht.

Het IQ Network werd in 2016 uitgerold. Het voor 100 Gbps geoptimaliseerde IQ Network met hoge bandbreedte en lage latency verbindt wereldwijd momenteel meer dan 900 datacenters en 29.000 gebouwen. De integratie van de software van Blue Planet maakt deel uit van een complete revisie van het Network Operations Centre van Colt waarmee een geavanceerde proactieve aanpak van het beheer van netwerkstoringen wordt gerealiseerd op basis van geavanceerde monitoringfunctionaliteit.

“De inzet van UAA voor storingsbeheer biedt ons de mogelijkheid om gebruik te maken van automatiseringsfunctionaliteit en artificial intelligence om netwerkproblemen snel te analyseren en verhelpen", zegt Shane Sura, vice president Network Operations bij Colt. "Met de software kunnen we ook proactief kansen identificeren om de betrouwbaarheid van ons netwerk te verbeteren”, . “De software draagt bij aan pijlsnelle detectie en probleemoplossing, zodat we klanten uitmuntende netwerkservices kunnen bieden.”

Terug naar nieuws overzicht