Bestuurswisseling bij Royal Terberg Group

Godfried en George Terberg, voormalige en nieuwe CEO van Royal terberg Group.

04-10-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Bestuurswisseling bij Royal Terberg Group

Bij het vijfde generatie Familiebedrijf Royal Terberg Group heeft de huidige bestuursvoorzitter George Terberg (68) met ingang van 1 oktober de leiding overdragen aan zijn neef Godfried Terberg (58). George Terberg heeft een loopbaan van bijna 45 jaar in het familiebedrijf achter de rug.

De Royal Terberg Group is een mondiale speler op het gebied van ontwikkeling, productie en modificatie van speciale transportvoertuigen en beladingssystemen. Terberg levert ook aanvullende diensten, zoals onderhoud, onderdelen, reparatie, verhuur en training. Met vestigingen in 12 landen bereikte Terberg in 2020 een omzet van ruim 1 miljard euro met totaal 3.000 werknemers.

Godfried Terberg vervulde de afgelopen tien jaar de rol van vicevoorzitter van Royal Terberg Group. Daarnaast was hij operationeel verantwoordelijk voor de Environmental divisie. “Innovatie en duurzaamheid zitten in ons DNA. Omdat we ons altijd verantwoordelijk voelen voor de volgende generaties, zijn we al 152 jaar succesvol. Nu is de tijd om de groep voor te bereiden op een duurzame toekomst, voor het welzijn van onze planeet.”

Meer focus op digitalisering

Godfried Terberg: “George bracht de groep op een ander niveau. Ik ben er trots op hem te mogen opvolgen. Ik wil het goede behouden en noodzakelijke veranderingen verder doorvoeren om bestendig te zijn in deze tijd van mondiale ontwikkelingen, zoals duurzaamheid, elektrificatie en digitalisering. Innovatie en duurzaamheid zitten in ons DNA. Omdat we ons altijd verantwoordelijk voelen voor de volgende generaties, zijn we al 152 jaar succesvol. Nu is de tijd om de groep voor te bereiden op een duurzame toekomst, voor het welzijn van onze planeet.”

Rob van Hove gaat deel uitmaken van de Raad van Bestuur van het bedrijf, waarbij hij operationeel verantwoordelijk is voor de divisie Special Vehicles. Aftredend bestuursvoorzitter George Terberg zal toetreden tot de Raad van Commissarissen.

Terug naar nieuws overzicht