Aksel Dorèl Head of Digital Security Netherlands bij Atos

02-10-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Aksel Dorèl Head of Digital Security Netherlands bij Atos

Aksel Dorèl (48) is per 1 oktober Head of Digital Security Netherlands bij Atos. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het versterken en uitbouwen van de diensten, producten en klanten. Hij zal zich met name concentreren op de strategie van Atos voor het bouwen van een veilige digitale wereld.

Dorèl was voorheen CEO van Motiv, dat dit jaar is overgenomen door Atos. De onderneming claimt de nummer-1 positie in Managed Security Services in Europa en de tweede positie wereldwijd. In februari 2021 rondde Atos de overname van Motiv ICT Security af en werd Motiv 'an Atos company'. De overname moet de positie van Atos in Managed Security Services versterken en ondersteunt de strategische focus van Atos op het bouwen van een veilige digitale wereld.

Ook als onderdeel van Atos zal Motiv in zowel publieke als private sectoren organisaties voorzien van Managed Security diensten en producten. Motiv's focus en aanwezigheid op de Nederlandse markt met Nederlandse securityspecialisten blijft onveranderd.

Synergie uit samenwerking

Het bundelen van de krachten van Motiv en Atos maakt het volgens beide partijen mogelijk om het gezamenlijke portfolio van diensten, producten verder uit te bouwen. Verder moet er synergie voortkomen uit de samenwerking tussen de ruim 6.000 beveiligingsexperts en 15 Security Operations Centers (SOC) wereldwijd van Atos en Motiv’s 180 beveiligingsspecialisten en het SOC in IJsselstein. Daarnaast wordt het portfolio van Motiv versterkt met technologieën van Atos, zoals Atos Evidian Identity and Access Management (IAM) en Atos Managed Detection and Response (MDR).

De nieuwe organisatie die resulteert uit de integratie van Motiv binnen Atos Digital Security Nederland, staat vanaf 1 oktober onder leiding van voormalig Motiv CEO Aksel Dorèl en heeft haar hoofdkantoor in IJsselstein.

Terug naar nieuws overzicht
Security