Witold Kepinski - 03 oktober 2021

Tanium Risk biedt mogelijkheid voor near realtime risicoanalyses

Tanium Risk biedt mogelijkheid voor near realtime risicoanalyses image

Tanium, leverancier van endpoint management en security, ontwikkeld voor complexe IT-omgevingen, lanceert Tanium Risk. De nieuwe mogelijkheden van Tanium Risk bieden klanten een uitgebreid, near realtime overzicht van de risico-posture binnen hun organisatie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om kwetsbaarheden en hiaten in de compliance snel te verhelpen vanaf één helder dashboard.

Tanium Risk is nu beschikbaar als onderdeel van Tanium’s risico en compliance-oplossing. Door gebruik te maken van bestaande features van het Tanium-platform, genereert Tanium Risk een nauwkeurige, relevante risicoscore. Hierdoor kunnen klanten snel prioriteit geven aan wat er in hun omgeving moet worden opgelost, zonder dat ze daar additionele tools voor hoeven in te zetten.

“Het beheren van endpoint-risico’s en voldoen aan de compliance-eisen is uitdagender dan ooit”, zegt Wyzte Rijkmans (foto), Vice President bij Tanium. “De CISO’s van vandaag moeten de risico’s van miljoenen wereldwijd gedistribueerde, heterogene assets beheren, terwijl zij ook moeten reageren op de almaar toenemende audit-controle en compliance-vereisten.”

Of organisaties hun applicaties nu moeten patchen, updaten of er moet een nieuw configuratie-beleid ingevoerd moet worden, Tanium Risk maakt het mogelijk om dezelfde dataset, agent en architectuur te gebruiken om hiaten zo snel mogelijk te dichten. Daarnaast melden organisaties van elke omvang de directe waarde van Tanium Risk om hen te helpen dreigingen voor te blijven.

“Een near realtime risicoscore in combinatie met uitgebreid inzicht in endpoints, maakt het voor executives mogelijk om de impact van cyberaanvallen op de bedrijfsresultaten beter te begrijpen”, zegt Phil Harris, Research Director, Cybersecurity Risk Management Services bij analistenbureau IDC. “Organisaties kunnen ernstige kwetsbaarheden beter prioriteren, veel sneller reageren op inbraken en het aanvalsoppervlak enorm verkleinen.”

Voor meer informatie over Tanium RIsk & Compliance, bezoek de website: https://www.tanium.com/solutions/risk-and-compliance-management/