ABN AMRO laat Alight HR- en salarisprocessen standaardiseren

01-10-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

ABN AMRO laat Alight HR- en salarisprocessen standaardiseren

ABN AMRO gaat met Alight Solutions in zee om haar HR- en salarisprocessen te standaardiseren. Het project maakt deel uit van de wens van de bank om procesefficiëntie te verhogen en de gebruikerservaring van de medewerkers te verbeteren.

Alight biedt cloudgebaseerde geïntegreerde digitale human capital- en bedrijfsoplossingen. De onderneming zal ABN AMRO een end-to-end HR- en salarisplatform leveren, gebaseerd op SAP SuccessFactors-oplossingen. De processen en systemen die medewerkers van ABN AMRO gebruiken voor HR-gerelateerde zaken worden geïntegreerd binnen het Alight Worklife-platform.

Alight maakt gebruik van machine learning om nieuwe processen te ontwikkelen en te introduceren die voldoen aan de operationele en innovatie-eisen van ABN AMRO. Een team van Alight-specialisten zal ter plaatse werken tijdens het project en zal een volledig programma voor verandermanagement en werknemerservaring leveren om een soepele overgang naar het nieuwe platform te ondersteunen.

"Met deze strategische samenwerking kunnen we nog beter voldoen aan de behoefte van onze medewerkers als het gaat om het gebruik van HR-systemen", stelt Gerard Penning, Chief Human Resources Officer bij ABN AMRO. "Tegelijkertijd biedt het onze organisatie de nodige flexibiliteit."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

hr, Cloud, sap
Cloud