Ericsson lanceert nieuw doel, nieuwe visie

Börje Ekholm, President en CEO van Ericsson.

28-09-2021 | door: Martijn Kregting

Ericsson lanceert nieuw doel, nieuwe visie

Wereldwijd is er een enorme technologische verschuiving aan de gang. Miljarden mensen met elkaar verbinden, heeft ontelbare sociale en economische voordelen opgeleverd. Met het oog op de toekomst stelt netwerkaanbieder Ericsson zich een wereld voor waarin onbeperkte connectiviteit levens verbetert, het bedrijfsleven herdefinieert en een duurzame toekomst uitbouwt. Zo blijkt uit onderzoek van het bedrijf dat digitale technologieën tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen in alle sectoren met 15 procent kunnen verminderen.

Ericsson verwacht dat tegen 2026 zo’n 3,5 miljard 5G-abonnementen zijn en er een wereldwijde dekking van 60 procent is. De schaal van deze technologische verschuiving zal een geheel nieuwe golf van innovatie op gang brengen om enkele van de meest urgente problemen van de wereld aan te pakken. Om in te spelen op de kansen die zich aandienen, heeft het concern een nieuw doel en bijpassende visie naar buiten gebracht.

  • Het doel: verbindingen creëren die het onvoorstelbare mogelijk maken
  • De visie: Een wereld waar onbeperkte connectiviteit levens verbetert, het bedrijfsleven herdefinieert en een duurzame toekomst creëert.

Beide elementen verbeelden volgens Ericsson de mogelijkheden van onbeperkte connectiviteit:

  • De wereldwijde schaal van mobiele connectiviteit leidt tot een nieuwe golf van innovatie van de volgende generatie die een aantal van de meest urgente problemen van de planeet zal aanpakken.
  • Het vernieuwde doel en de visie van Ericsson gaat in op de rol van het bedrijf in deze ontwikkelingen en voorziet in de positieve impact van onbeperkte connectiviteit op mensen, bedrijven en de planeet.

Tijdperk van hyperconnectiviteit

"Al bijna 150 jaar heeft onze technologie bijna elke sector van de samenleving getransformeerd", stelt Börje Ekholm, President en CEO van Ericsson, in een toelichting. "De netwerken die we bouwen hebben al miljarden mensen met elkaar verbonden en binnenkort zullen ze bijna alles en nog wat met elkaar verbinden. Dit tijdperk van hyperconnectiviteit zal helpen om grote wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering en digitale inclusie aan te pakken.”

Het nieuwe doel en de nieuwe visie van Ericsson zijn volgens Ekholm verankerd in de bedrijfswaarden van respect, professionaliteit, doorzettingsvermogen en integriteit. "We blijven standvastig in onze inspanningen om een cultuur van integriteit te bevorderen door onze waarden in alle manieren van werken te verankeren. Dit belangrijke werk gaat door en we zijn vastbesloten om meer verantwoordelijkheid, vertrouwen en respect te creëren bij onze mensen, klanten en belanghebbenden, en tegelijkertijd duurzaam succes voor het bedrijf in de toekomst te garanderen.”

Nieuwe look & feel

Als onderdeel van de lancering introduceert Ericsson een nieuwe look en feel voor zijn merk, evenals reeks toekomstscenario's in gedrukte en digitale media, die de toekomst van grenzeloze connectiviteit moeten laten zien.

  1. Nieuwe manieren van leren mogelijk maken - door elke leerinstelling en elke leerling met elkaar te verbinden. Toekomstige beroepsbevolking zal in toenemende mate afhankelijk zijn van digitale technologieën voor levenslang leren en bijscholing, terwijl mobiele netwerken kwaliteitsonderwijs zullen bieden aan elke school, ongeacht de locatie.
  2. Bedrijf opnieuw definiëren - door risico's en time-to-market te verminderen en tegelijkertijd enorme efficiënties en kansen te creëren in de hele waardeketen. Hele bedrijfsmodellen zullen worden getransformeerd door onbeperkte connectiviteit met behulp van realtime gegevens die onmiddellijk worden ingevoerd in ontwerp- en productieprocessen.
  3. Entertainment opnieuw uitvinden - via een internet van zintuigen dat virtuele en echte werelden met elkaar vermengt. Stel je voor dat live gamegegevens voor je ogen worden weergegeven of de mogelijkheid om het geluid, de aanraking en de geur van live game-actie te ervaren - vanuit het comfort van je bank.
  4. De klimaatcrisis aanpakken - door technologieën zoals 5G, AI en IoT te gebruiken om decarbonisatie te stimuleren, internationale doelstellingen te halen en de opwarming van de aarde te helpen beperken tot 1,5 graad boven het pre-industriële niveau.

Een voorwaarde voor al deze scenario's blijft een betrouwbare, veilige en hoogwaardige mobiele netwerkinfrastructuur. De 5G-technologie die momenteel wereldwijd wordt uitgerold, is een fundamentele, eerste stap in het helpen bouwen van deze toekomstige digitale samenleving.

Terug naar nieuws overzicht