Accenture ziet omzet en winst sterk groeien

28-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Accenture ziet omzet en winst sterk groeien

Accenture heeft financiële resultaten gerapporteerd voor het vierde kwartaal en het volledige fiscale jaar eindigend op 31 augustus 2021. Voor het vierde kwartaal bedroeg de omzet 13,4 miljard dollar, een stijging van 24% in Amerikaanse dollars en 21% in lokale valuta in vergelijking met het vierde kwartaal van fiscaal 2020. De nettowinst steeg naar een dikke 1,43 miljard dollar.

Voor het volledige fiscale jaar bedroeg de omzet 50,5 miljard dollar, een stijging van 14% in Amerikaanse dollars en 11% in lokale valuta in vergelijking met fiscaal 2020. De nettowinst steeg naar 5,99 miljard dollar.

Julie Sweet, Accenture's Chair & CEO, zei: "We zijn erg trots op onze uitstekende financiële prestaties voor 2021, die een groei weerspiegelen die aanzienlijk boven de markt ligt en een sterk momentum op weg naar fiscaal 2022. Onze resultaten weerspiegelen de toewijding en het harde werk van onze 624.000 ongelooflijke mensen, die gericht zijn op het creëren van tastbare waarde voor onze klanten, innoveren met ons ecosysteem en de vertrouwde partner bij uitstek zijn op het transformatietraject van onze klanten. We hebben deze resultaten behaald terwijl we investeerden in onze mensen en in de capaciteiten die onze klanten nodig hebben, nu en in de toekomst, en tegelijkertijd vooruitgang boekten bij onze duurzaamheidsdoelstellingen — van vooruitgang op het gebied van inclusie en diversiteit tot het gebruik van hernieuwbare energie nu op 50% over de hele wereld, om onze gemeenschappen te ondersteunen in deze uitdagende tijden."

Terug naar nieuws overzicht