Avinty neemt app-ontwikkelaar over

28-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Avinty neemt app-ontwikkelaar over

Zorgsoftware-ontwikkelaar Avinty heeft een team van specialisten in mobiele applicaties (apps) overgenomen. Het gaat om tien professionals die jarenlang specialistische ervaring hebben op het gebied van mobiele applicatieontwikkeling. Het team gaat werken aan nieuwe concepten en innovaties op zorggebied.

Het ontwikkelen van mobiele applicaties wordt gecentraliseerd in de nieuwe werkmaatschappij Avinty Apps. Met deze toevoeging aan de groep wil het bedrijf een volgende stap zetten om tegemoet te komen aan de steeds toenemende vraag van klanten naar mobiele applicaties.

Ondersteunen ambulant werken

Zo hebben de app-specialisten de afgelopen tijd gewerkt aan een app die het ambulante werken van hulpverleners in de Jeugdzorg ondersteunt. De app voor behandelaren van de GGZ is in ontwikkeling. Met de toevoeging van mobiele oplossingen aan haar ecosysteem wil Avinty gebruiksvriendelijke en tijdbesparende zorgsoftware binnen handbereik van de zorgprofessional en de cliënt of patiënt brengen. Dit zal voor gebruikers in de Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg, GGZ en Revalidatie significante voordelen opleveren.

“Ons doel is om administratieve lasten in de zorg te verlagen door intuïtieve systemen te bieden die de zorgprofessional ondersteunen", stelt Onno Verstegen, CEO van Avinty. "Op deze manier optimaliseren we de hulp van de zorgprofessional aan de cliënt en patiënt. De systemen van Avinty bieden efficiency voor de instelling en zorgen voor meer regie bij de cliënt of patiënt. Door ons ecosysteem waarin we EPD, ECD, planning, eHealth en apps integreren, zorgen we ervoor dat deze oplossingen naadloos in elkaar overlopen en gegevens maar één keer hoeven te worden ingevoerd."

Avinty is ontstaan uit het samengaan van Impulse Info Systems, NederCare, Vir e-Care Solutions, Roosterplatform, Jouw Omgeving en Karify. Naast Avinty Apps bestaat de groep inmiddels uit de werkmaatschappijen Avinty GGZ, Avinty Jeugd en Gehandicaptenzorg, Avinty Revalidatie, Avinty Karify, Roosterplatform en Jouw Omgeving. Hun oplossingen REFLEX, CARE4, USER, Jouw Omgeving en KARIFY worden gebruikt in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), Revalidatie, Jeugdzorg en Gehandicaptenzorg.

Terug naar nieuws overzicht