Stroomschaarste China leidt tot productiestop technologiebedrijven

27-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Stroomschaarste China leidt tot productiestop technologiebedrijven

Verschillende belangrijke leveranciers van Apple en Tesla hebben de productie in sommige Chinese faciliteiten afgelopen zondag stopgezet om te voldoen aan het strengere energieverbruik van het land.

De tijdelijke stopzetting van de productie door de bedrijven brengt de continuïteit van de toeleveringsketen in gevaar tijdens een piekseizoen voor elektronicaproducten, waaronder de nieuwste iPhones, zo schrijft Reuters. De stroomschaarste in China, veroorzaakt door krappe kolenvoorraden en strengere emissienormen, heeft geleid tot een inkrimping van de zware industrie in verschillende regio's en zet de economische groei van het land onder druk, aldus analisten.

  • Apple-leverancier Unimicron Technology laat in een verklaring weten dat drie van zijn dochterondernemingen in China de productie moesten stopzetten van 26 september tot middernacht op 30 september om 'te voldoen aan het elektriciteitsbeperkingsbeleid van de lokale overheden'. Het bedrijf verwacht geen grote impact en voegt eraan toe dat andere fabrieken het productieverlies zouden compenseren.
  • Eson Precision Engineering, een dochteronderneming van Foxconn, meldde volgens persbureau Nikkei dat het de productie van zondag tot en met vrijdag in zijn faciliteiten in de Chinese stad Kunshan heeft stopgezet.
  • Concraft Holding, leverancier van iPhone-luidsprekercomponenten en eigenaar van productiefaciliteiten in de Chinese stad Suzhou, meldde dat het de productie vijf dagen zou opschorten tot donderdag 12.00 uur en zijn voorraad zou gebruiken om aan de vraag te voldoen.
Terug naar nieuws overzicht