LG doet strategische overname cybersecurity-bedrijf

26-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

LG doet strategische overname cybersecurity-bedrijf

De raad van bestuur van LG Electronics (LG) heeft de overname van Cybellum goedgekeurd. Cybellum is een leverancier van oplossingen voor cybersecurity-risicobeoordeling, ingezet voor cyberbeveiliging van voertuigen.

LG neemt nu een belang van ongeveer 64 procent in het technologiebedrijf, dat wordt gewaardeerd op 140 miljoen dollar. Deze eerste overname in de cybersecurity-sector is een strategische zet die LG’s cybersecurity-capaciteiten moet versterken en inspanningen versnellen om een innovatiepartner voor toekomstige mobiliteit te worden.

De resterende aandelen zullen in de nabije toekomst worden verworven, waarbij de definitieve waardebepaling en het totale investeringsbedrag op dat moment zullen worden vastgesteld. Bovenop deze initiële investering, heeft LG een overeenkomst voor toekomstig eigen vermogen (SAFE) toegezegd om nog eens 20 miljoen dollar in Cybellum te investeren.

Met ongeveer 50 werknemers werkt het bedrijf momenteel samen met voertuigfabrikanten en leveranciers wereldwijd. Behalve in Israël heeft Cybellum activiteiten in Japan, Duitsland en Noord-Amerika. Cybellum zal een onafhankelijke entiteit en merk blijven, blijven groeien en haar klanten en partners blijven ondersteunen met dezelfde mate van inzet en dezelfde normen waar Cybellum-klanten aan gewend zijn.

Betere voertuig-cyberbeveiliging

De groei van het aantal connected auto's in combinatie met groei in omvang en diversiteit van cyberdreigingen, zorgt voor meer behoefte aan betere voertuigcyberbeveiliging die voldoet aan internationale normen. Cybellum moet LG in staat stellen om een duurzame groei te verzekeren in de snelgroeiende voertuig cyberbeveiligingsindustrie en meer waarde te leveren op belangrijke gebieden zoals het ontwerp, de ontwikkeling en de werking van onderdelen door softwarebeveiliging te optimaliseren.

Een van Cybellums oplossingen om voertuigen te beschermen tegen cyberveiligheidsrisico's is het Cyber Digital Twins-platform. Dit creëert een gedetailleerde weergave van de softwarecomponenten van een voertuig zonder toegang tot de broncode en legt automatisch alle risico's bloot die mogelijk kunnen worden uitgebuit. Het platform baseert zich op real-time informatie over bedreigingen om op die manier te controleren op kwetsbaarheden en levert een volledige beoordeling van die kwetsbaarheden, evenals aanbevolen oplossingen.

Terug naar nieuws overzicht