Sophos ziet groei MSP Connect versnellen

24-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Sophos ziet groei MSP Connect versnellen

Cybersecurity-aanbieder Sophos ziet de wereldwijde groei van MSP Connect versnellen, een programma dat Managed Service Providers (MSP's) moet helpen om de efficiëntie van klantbeheer te verhogen, nieuwe zakelijke kansen te genereren en hun omzet te verhogen. De groei wordt versterkt door de toegenomen vraag naar Sophos' next-generation cyberbeveiligingsoplossingen en -diensten, die bescherming bieden tegen ransomware en andere cyberbedreigingen.

Het MSP Connect-programma van Sophos groeide in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 met 67 procent (jaar-op-jaar groei in facturering, eindigend op 30 juni 2021). Via MSP Connect Flex, Sophos' flexibele maandelijkse factureringsprogramma, was de groei op jaarbasis voor het fiscale jaar 2021 (eindigend op 31 maart 2021) 55 procent. MSP Connect ondersteunt nu meer dan 16.500 wereldwijde en regionale managed service providers, een toename van 54 procent sinds 1 april 2020.

Beveiligen uiteenlopende klantomgevingen

MSP Connect maakt het volgens Sophos voor MSP's eenvoudiger om uiteenlopende klantomgevingen te beveiligen met één alomvattend cyberbeveiligingsportfolio dat eenvoudig te implementeren en te beheren is. Dat ondersteunt de toegenomen werkzaamheden als gevolg van meer op afstand werken en hybride personeelsomgevingen, en een bijbehorende toenemende afhankelijkheid van de cloud, meent Scott Barlow, Sophos vice president van global MSP & cloud alliances. "MSP’s spelen een cruciale rol gezien de veranderende tactieken, technieken en procedures (TTP's) van hackers die steeds vaker gebruikmaken van zogenaamde remote access-diensten zoals Remote Desktop Protocol (RDP)."

Nieuw in het MSP Connect-portfolio is Sophos XDR, een detectie- en responsoplossing (XDR) die native endpoint-, server-, firewall- en e-mailbeveiliging synchroniseert. Sophos Intercept X met XDR en andere belangrijke producten - waaronder Sophos Firewall en Sophos Cloud Security - delen bedreigingsinformatie in realtime voor een snelle gecoördineerde en geautomatiseerde respons op bedreigingen.

Dit is onderdeel van het Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, een nieuwe open beveiligingsarchitectuur voor bescherming. Het ecosysteem is gebouwd op een cloudgebaseerde data lake met de omvangrijkste dataset in de sector en wordt continu verbeterd op basis van de gezamenlijke input van Sophos-oplossingen en -services, partners, klanten, ontwikkelaars en andere leveranciers in de beveiligingsbranche.

24/7-beveiligingsteam

Ook nieuw is Sophos Managed Threat Response (MTR), een managed service voor het opsporen, detecteren en reageren op bedreigingen die een speciaal 24/7-beveiligingsteam biedt om snel geavanceerde en complexe bedreigingen te identificeren en te neutraliseren.

Managed Service Providers beheren de Sophos-oplossingen en -diensten in het cloudgebaseerde Sophos Central-platform, waar ze overzicht kunnen behouden op alle implementaties bij klanten - zowel on-premises als in de public cloud - en waar ze via één intuïtieve interface kunnen reageren op waarschuwingen of licenties en aankomende verlengingsdata kunnen bijhouden.

Terug naar nieuws overzicht