Bechtle introduceert haar Duurzaamheidsstrategie 2030

23-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bechtle introduceert haar Duurzaamheidsstrategie 2030

Bechtle AG heeft haar Duurzaamheidsstrategie 2030 geïntroduceerd. Het in Neckarsulm gevestigde IT-bedrijf, met vestigingen in 14 Europese landen, geeft zo vorm aan een aantal economische, ecologische en sociale zaken, waarbij strategische doelstellingen worden gekoppeld aan concrete maatregelen.

Bechtle begon in 2011 met een systematische aanpak van duurzaamheid en publiceert al zes jaar alle activiteiten in een jaarlijks duurzaamheidsverslag. De gepresenteerde Bechtle Duurzaamheidsstrategie 2030 bouwt nu verder op de eerdere prestaties van de organisatie en voegt er nieuwe en ambitieuze plannen voor de toekomst aan toe. Centraal staan vier strategische actiegebieden: ethische bedrijfspraktijken, mensen, milieu en digitale toekomst, elk met drie aandachtspunten en strategische doelen.

Met die gedachte heeft Bechtle een duurzaamheidsprogramma ontwikkeld, waarin mijlpalen en operationele acties worden gedefinieerd. Zo kan de voortgang consistent gevolgd worden en kunnen maatregelen worden aangepast wanneer dit nodig is. De lijst met ambities omvat Bechtle's doelstelling om tegen 2030 CO2-neutraal te worden in de gebieden die ze kan beïnvloeden, wat het bedrijf wil bereiken door middel van drie pijlers: vermijden, verminderen en compenseren.

“Onze Duurzaamheidsstrategie 2030 is een uitdrukking van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover zowel onze stakeholders als onze aandeelhouders. Tegelijkertijd is het een duidelijke verbintenis om de volledige economische, ecologische en sociale impact van onze activiteiten onder ogen te zien. Alle doelstellingen en maatregelen zijn gekozen om ons streven te ondersteunen om als bedrijf oprecht te zijn, onze geloofwaardigheid te behouden en jarenlang succesvol te blijven”, zegt dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG.

De vier strategische actiegebieden kunnen worden gekoppeld aan de drie pijlers van duurzame ontwikkeling: milieu, sociaal en economisch, en staan rechtstreeks in verband met de bedrijfsactiviteiten van Bechtle en de specifieke duurzaamheidsfactoren die relevant zijn voor de groep. Er is geen hiërarchie voor hen, en ze zijn ook niet geïsoleerd van elkaar. Elk actiegebied is even belangrijk als het andere, waarbij de aandacht van het bedrijf ook gericht is op de upstream en downstream waardeketens.

De Bechtle Duurzaamheidsstrategie 2030 is de afgelopen twaalf maanden ontwikkeld. Uitgebreide analyses legden de basis voor een gezamenlijke inspanning, waarbij belanghebbenden van de Bechtle Group een strategie uitstippelden tijdens een aantal speciale workshops. Dit betekent dat de strategie zelfs bij de introductie al goed verankerd is in de organisatie.

"Onze Duurzaamheidsstrategie toont ons de weg vooruit, het zet ons op het goede spoor en zorgt onderweg voor transparantie en oriëntatie - zowel binnen onze organisatie als voor degenen die ons van buitenaf bekijken", legt dr. Thomas Olemotz uit.

Meer informatie over de Duurzaamheidsstrategie 2030 vind je hier terug.

Terug naar nieuws overzicht