Nutanix Cloud Platform belooft betere data services

24-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Nutanix Cloud Platform belooft betere data services

Multicloud computing-aanbieder Nutanix breidt de mogelijkheden van het Nutanix Cloud Platform uit. Gebruikers moeten daarmee datamanagement kunnen vereenvoudigen en de prestaties van de database- en big data-workloads voor de meest kritieke applicaties kunnen optimaliseren.

Het Cloud Platform biedt volgens Nutanix ongestructureerde data-tiering van on-premises tot de cloud, tot tweemaal hogere opslagprestaties voor database-workloads en tot driemaal hoger voor big data-workloads zonder complexe herconfiguratie. Hetzelfde geldt voor Nutanix Data Lens, een nieuwe ongestructureerde datagovernance-service. Daarnaast levert database-service Nutanix Era nu met één klik opslagschaalbaarheid en uitgebreide, op rollen gebaseerde toegangscontrole bieden voor databasebeheer in hybride multicloud-omgevingen.

Uniform platform

Klanten hebben verschillende manieren nodig om (ong)gestructureerde data op te slaan en zoeken mogelijkheden om het beheer te vereenvoudigen zonder daarvoor afhankelijk te zijn van verschillende leveranciers, stelt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. "De nieuwe functies in het Nutanix Cloud Platform breiden onze datacentrische innovatie uit naar hoogwaardige applicaties om een uniform platform te leveren met uitgebreide dataservices voor alle workloads en alle soorten data."

Klanten die hun IT-infrastructuur willen moderniseren en grootschalige databases willen gebruiken, kunnen dit eenvoudig doen zonder complexe wijzigingen in de opslagconfiguratie van hun databases, wat resulteert in tot 200 procent verbetering in prestatie. Klanten zullen volgens Nutanix verder profiteren van een lagere storage-latency door hardware-vooruitgangen zoals Intel Optane-technologie in combinatie met Nutanix' preferentiële data-placement.

Meer eenvoud

Ook belooft Nutanix veel meer eenvoud in het draaien van data analytics-workloads, waaronder Hadoop- en SAS Grid-workloads. Een nieuwe replicatiefactor opslagmodus in het Nutanix-platform resulteert in tot driemaal snellere gegevensverwerking bij lagere kosten, stelt het bedrijf. Ten slotte ondersteunt Nutanix Objects, de S3-compatibele object-storageoplossing van het bedrijf, hoogwaardige opslag op petabyteschaal voor de bouw van data-lakes. Klanten die werken met moderne analytics-applicaties, zoals Apache Spark, profiteren van drastisch verbeterde query- en grote batchverwerkingsprestaties met S3 Select en geoptimaliseerde S3A-ondersteuning.

Database-service Nutanix Era beheert de meest gebruikte database-engines zoals PostgreSQL, MySQL, Microsoft SQL Server en Oracle Database, in hybride multicloud-omgevingen. Met Era kunnen klanten nu eenvoudig en snel databaseopslag online schalen. Bovendien kunnen klanten hun beveiligings- en compliancebeleid eenvoudig implementeren door ondersteuning voor op rollen gebaseerde toegangscontrole, en veilig delen van toegang tot databases en databasebeheeractiviteiten. Verder ondersteunt Era nu multi-regio failover-mogelijkheden, wat zorgt voor meer weerbaarheid via een hoogbeschikbare database-as-a-service.

Groei ongestructureerde data beheren

Nutanix heeft ook Nutanix Data Lens aangekondigd, een cloudservice waarmee klanten de groei van hun ongestructureerde data kunnen beheren en hun gegevens beschermen tegen beveiligingsrisico's. Door inzichten in ongestructureerde data die zijn opgeslagen op Nutanix unified storage (on-premises of in de public cloud), inclusief access-patronen, dataleeftijd, datatypen en meer, vereenvoudigt Nutanix Data Lens het beheer van de data lifecycle en beschermt tegen ransomware-aanvallen. Dit doet het door verdachte bestanden te detecteren en te blokkeren, en te waarschuwen voor afwijkende activiteiten.

Daarnaast helpt Nutanix gebruikers bij het beheren van de groei van ongestructureerde data, met native ondersteuning voor data-tiering naar Nutanix Objects, AWS S3 en Azure blob-storage. Alsook voor het beheren van disaster recovery voor file-shares op Nutanix Files met 1-min Recovery Point Objective (RPO) en selfservice-herstel.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, Beheer, Cloud
Cloud