Schneider Electric breidt portfolio uit met Easy Micro Data Centers

24-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Schneider Electric breidt portfolio uit met Easy Micro Data Centers

Schneider Electric, actief in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, breidt het Micro Data Center-portfolio uit met de Easy Micro Data Center-serie voor standaard IT- en commerciële omgevingen.

De Easy Micro Data Centers leveren functies zoals stroom, koeling, software en services met de volgens Schneider best mogelijke combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Verder kunnen de Easy Micro Data Centers aangesloten worden op een netwerk voor monitoring op afstand en bieden ze uitbreidingsopties voor Schneider Electric's EcoStruxure IT-software. Dit moet zorgen voor veilige, realtime informatie en zichtbaarheid vanaf elke locatie.

Vooraf geïntegreerd

De Easy Micro Data Centers zijn gestandaardiseerd op de onlangs gelanceerde Easy Racks. In de fabriek worden ze vooraf geïntegreerd en daarna rechtstreeks naar de gewenste locatie verzonden. Ze worden compleet geleverd met Schneider Electric’s Easy UPS-serie van uninterruptible power supplies (UPS), Easy Power Distribution Units (PDU), omgevingsdetectie en koeling.

Het vooraf integreren en testen vereenvoudigt de ontwerp- en implementatiefase, aldus Schneider. Hierdoor kunnen leveranciers van IT-oplossingen, systeemintegrators en Value Added Resellers (VAR's) de Easy Micro Data Centers binnen 2 tot 4 weken specificeren en leveren.

Door hun omvang en geïntegreerde ontwerp moeten Easy Micro Data Centers kosten kunnen besparen voor iedere edge computing- of gedistribueerde IT-locatie. C-seriemodellen worden geleverd in gesloten behuizingen zodat ze gebruikt kunnen worden in semi-gecontroleerde, commerciële omgevingen zoals een standaard kantoor of bedrijfspand. De S-serie is voorzien van geventileerde behuizingen voor een makkelijke integratie in standaard IT-omgevingen zoals netwerkkasten en serverruimtes.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters