Nutanix komt met nieuwe functies in Cloud Platform

23-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Nutanix komt met nieuwe functies in Cloud Platform

Nutanix, aanbieder van hybride multicloud computing, komt met nieuwe functies in het Nutanix Cloud Platform. Daaronder de lancering van AOS versie 6-software, waarmee enterprises softwaregedefinieerde datacenters kunnen bouwen en hun hybride multicloud-implementaties kunnen versnellen. Deze nieuwe functies bieden hen volgens Nutanix krachtige, ingebouwde virtuele netwerken, verbeterde disaster recovery en vereenvoudigde zero-trust-beveiliging, die anders extra gespecialiseerde hardware, software en skills zou vereisen. Het belangrijkste is volgens de cloud-aanbieder dat vanwege het geïntegreerde karakter van het Nutanix Cloud Platform alle functionaliteit wordt beheerd via één interface, waardoor de operationele overhead aanzienlijk wordt verminderd.

"Onze klanten zijn op zoek naar cloudoplossingen die zich kunnen aanpassen aan hun behoeften, met een focus op eenvoud, flexibiliteit en vrijheid om voor elke situatie de juiste technologie te kiezen", zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. “Het Nutanix Cloud Platform doorbreekt de gebruikelijke silo's binnen IT-teams met als doel operations te vereenvoudigen, zodat klanten zich kunnen concentreren op business-behoeften. Met deze nieuwe functies richten we ons op het aanpakken van de gemeenschappelijke uitdagingen van enterprises in hybride multicloud-omgevingen, waaronder beveiliging, DR en virtual networking.”

Flow Networking

Nutanix AOS 6 levert nu Flow Networking, een netwerkvirtualisatie-aanbod op de AHV-hypervisor waarmee klanten hun netwerk kunnen vereenvoudigen via één softwaregedefinieerde beheerinterface. Enterprises en serviceproviders kunnen zo eenvoudig Virtual Private Clouds (VPC's) creëren om hun gebruikers cloudachtige flexibiliteit te bieden met minimale afhankelijkheid van hardwareswitches en routers.

Flow Networking biedt verder VPN-mogelijkheden waarmee organisaties hun virtuele netwerken kunnen overbruggen en uitbreiden naar elke public en private cloudinfrastructuur. Door de mogelijkheid om on-demand cloudconnectiviteit te leveren, zonder dat er speciale fysieke apparaten en andere complexe configuraties nodig zijn, cl;aimt Nutanix verdere kostenverlaging en eenvoudiger operations voor gebruikers.

Klanten die het Nutanix Cloud Platform met AOS 6 gebruiken, krijgen toegang tot nieuwe Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR)-mogelijkheden die voorheen alleen in gespecialiseerde oplossingen te vinden waren. In AOS 6 zit de mogelijkheid om gebruik te maken van de public cloud als secundaire locatie, native metro-clustering support voor de ingebouwde AHV-hypervisor voor automatische failover in geval van een disaster, evenals end-to-end encryptiemogelijkheden voor DR-verkeer.

Bovendien biedt een nieuw DR-dashboard een uitgebreid overzicht van de DR-configuratie en status van klanten op primaire en secundaire sites. Deze mogelijkheden stellen organisaties in staat om gespecialiseerde DR-hardware en -software te elimineren, licentiekosten te verlagen, hersteltijd te verbeteren, hun activiteiten te vereenvoudigen en mogelijk dure hot-standby secundaire sites te elimineren. Het stelt middelgrote bedrijven, die misschien niet het budget of de kennis hebben, in staat om robuuste DR-mogelijkheden te implementeren om hun bedrijf beter te beschermen tegen rampen.

Geautomatiseerde Zero-Trust security-policies

Steeds meer organisaties willen een Zero-Trust beveiligingsaanpak toepassen. Het ontwikkelen van beleid dat zowel efficiënt als effectief is, kan een grote drempel zijn, vooral voor omgevingen die zich uitstrekken over public en private clouds. Aankomende functies in het Nutanix Cloud Platform, als onderdeel van het Flow Security Central SaaS-platform, elimineren deze veelvoorkomende uitdaging door automatisch Flow microsegmentatiebeleid te creëren via een machine learning-gebaseerde planningsengine die het netwerkverkeer van een organisatie analyseert en beveiligingsbeleid aanbeveelt om virtuele machine-workloads te beschermen tegen mogelijke aanvallen.

Bovendien zal het Nutanix Cloud Platform integratie bieden met Qualys Inc.’s oplossing voor vulnerability management detection and response (VMDR) om klanten in staat te stellen hun inspanningen op het gebied van securitypatches te stroomlijnen met op virtuele machines gerichte bedreigingsdetectie en visualisatiemogelijkheden voor kwetsbaarheidsrisico's. Verbeterde bescherming in Nutanix Files helpt bij het detecteren en voorkomen van meer dan 4000 bekende signatures van ransomware-aanvallen met de mogelijkheid om nieuwe signatures dynamisch te leveren.

Tot slot zijn Nutanix AOS-, AHV- en Files-producten nu goedgekeurd voor de Department of Defense Information Network Approved Products List (APL) na het succesvol voltooien van strenge cyberbeveiligings- en interoperabiliteitstests.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters